Log könyvtár nem írható - adjál neki CHMOD plugins/log/logs -> 777
POZÍCIÓ --->   Abony Városi Polgárőrség

Abony Városi PolgárőrségElérhetőségek:
Vezető: Juhász Pálné
2740 Abony, Báthory u. 2.
Járőr mobiltelefonszám: 06-30/ 621-8020


Abonyban, a Polgárőrség 1995 őszén alakult meg 15 önkéntes összefogásával. Felszereltségüket csupán a saját tulajdonú kerékpárjuk biztosította. Ennek ellenére a lelkes önkéntesek járták a város utcáit, figyelték a rendbontókat, fő céljuk a bűncselekmények elkövetésének megakadályozása volt. Az idő múlásával bővült a felszereltségük és irodát is kaptak. Jelenleg 24 fővel végzik szabadidejükben polgárőri tevékenységüket. A Polgárőrség nagy szerepet vállal Abony közbiztonságának javítása érdekében. Munkájuk végzése során jó kapcsolatot alakítottak ki a rendőrséggel, folyamatos a közös szolgálatok száma. 

Személyes jelenlétük a bel- és külterületen növelte a lakosság biztonságérzetét. Az elmúlt három évben csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma. Jelentős szerepet vállaltak a külterületek biztonságosabbá tételében. Több sikeres elfogás történt a szántóterületet dézsmálók, az erdőben garázdálkodó személyek vonatkozásában. 2015-ben az egyesület minisztériumi kitüntetésben részesült. Évek óta részt vesznek közös szolgálatban a rendőrséggel. Több városi rendezvény helyszínének zavartalanságát biztosították, sport- és kulturális rendezvényeken, mint az Erős emberek versenye, a Fergeteg Triatlon versenyek, a Rózsaszín napi séta, Tó party és egyéb rendezvények. 2016-ban kimagasló munkájuk elismeréseként „Abony Közbiztonságáért” kitüntetésben részesült az egyesület.

Milyen esetekben kérje a polgárőrök segítségét?

Gyanús emberek, házaló, zaklató árusok, ismeretlen autók megjelenése esetén, csavargó gyerekek láttán, és minden olyan helyzetben, amely véleménye szerint nem igényel rendőri intézkedést.