Log könyvtár nem írható - adjál neki CHMOD plugins/log/logs -> 777
POZÍCIÓ --->   Hírek


Az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumban magas szintű oktatás folyik, melynek legjobb fokmérője, hogy az itt végzett diákok többsége oda nyer felvételt, ahová készül, és ahol továbbtanulni szeretne. 

Az elmúlt tanévben a nyelvi előkészítő osztályban érettségizett diákok 65%-a szerzett középfokú komplex nyelvvizsgát és 60%-a tanul tovább a tervei szerint. Jellemzően mezőgazdasági mérnök, a hadtudományi és honvédtisztképző karon katonai logisztika és katonai üzemeltető, programtervező-informatikus, mérnökinformatikus, óvodapedagógus, sport- és rekreációszervező, villamosmérnök szakokat választották, illetve néhányan OKJ-s képzésben vesznek részt. A továbbtanuló általános iskolások közül várják azokat a diákokat, akik a kihívásokkal teli korunkban nyugodt, kiegyensúlyozott körülményeket keresnek középfokú tanulmányaikhoz. 

Január 18-án több, mint száz diák vesz részt az iskolában írásbeli felvételi vizsgán. Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónőt kérdeztem arról, hogy mi vár azokra a diákokra, akik az abonyi gimnáziumot választják, hogy miben más ez a suli, mint a többi, és miért érdemes itt tanulni. 

Itt a nyelvi előkészítő osztályban olyan intenzitással tanulják a diákok mindkét idegen nyelvet, a németet és az angolt is, hogy középiskolai tanulmányaik alatt tudnak a fő idegennyelvből középfokú komplex nyelvvizsgát tenni. Egyre többen választják a német nyelvet érettségi tantárgyként és nyelvvizsgára is. A tavalyi évben, a nyelvi előkészítő osztállyal induló osztályban érettségizett 20 diákból 13 nyelvvizsgával zárta a gimnáziumi tanulmányait. Van, aki emelt szintű angol érettségit tesz, és így szerez nyelvvizsgát. Ez nagyon fontos, mert be lehet számíttatni a továbbtanuláskor. Négy angol és két német tanárunk van. A következő tanévtől ismét indul az öt évfolyamos nyelvi előkészítős osztály. Ennek már nagy hagyománya van, nagyon keresett a diákok és szüleik körében. Ezen kívül indul négy osztályos gimnáziumi osztályunk is, hagyományos tantervvel. Ez az osztályunk többnyire az érettségire készít fel, majd szakmát tanulnak a diákok, néhányan nyelvvizsgáznak, továbbtanulnak. Nálunk lehet honvédelmi alapismeret tantárgyat is tanulni, vannak Ceglédről is diákjaink, akik kifejezetten ezért jönnek hozzánk. Ez jó alapot adhat arra, hogy később katonai, vagy rendőri pályát válasszon magának a diákunk. Továbbtanulnak diákjaink a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtitsztképző karon, az Altisztképzőn, illetve választhatják a Rendőrtiszti kart is. Rendszeres kapcsolatban vagyunk az MH 86-os Szolnoki Helikopter Bázissal. Mádi Lajos alezredes úr a kapcsolattartónk, és személyes kapcsolatunk van dr. Koller József dandártábornok úrral is. Az iskolánkban kiváló pedagógusok dolgoznak, négyünknek mesterfokozata van. Sokan nagy tapasztalattal rendelkeznek, és büszkén mondhatom, hogy több olyan tanárunk van, aki nálunk volt gimnazista, és innen ment felsőfokú iskolába. Az iskola méretéből és a szemléletmódból is adódik, hogy amennyiben a diák igényli, és valóban partner benne, akkor személyesen, külön is foglalkozunk vele, segítünk neki a felkészülésben.”- mondta el lapunknak Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő. 

A Kinizsi Pál Gimnázium híreivel későbbi lapszámainkban folyamatosan találkozhatnak! Keressék fel az iskola honlapját is: http://www.kinizsi-abony.hu/new/ 

Lőrinczy Veronika
   
Hozzászólás: 0 Írta Lőrinczy Veronika  /   2020.február.03.hétfő - 19:04:14
Nyomtatóbarát változat email valakinek