Hír: Évértékelő, jubileumi gálát tartottak a kézisek
(Kategória: Sporthírek)
Küldte: Sajtóreferens
2019 január 08 kedd - 10:31:32


   Az újév első hétvégéjén rendeztük meg az Abonyi Kézilabda Club hagyományos évzáró, évértékelő estjét, díjátadó gáláját a Kultúra Házában.

A Club jogelőd szervezetének 30 évvel ezelőtti megalakítása alkalmából, rövid visszatekintést is nyújtottunk a résztvevőknek és korábbi alapítóknak mondtunk köszönetet. Az egyesület elnöke, Bárány József által megtartott évértékelő beszéd után, támogatóinknak köszöntük meg az elmúlt évben nyújtott támogatást és végül 2018. év korosztályonkénti legjobb játékosait díjaztuk.

A 2018-as év legjobb női U14-es játékosa: Rékasi Rebeka, legjobb női serdülő játékosa: Egedi Gerda és a legjobb női felnőtt játékosa: Batta Fruzsina.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a gála legjobb pillanatairól.Férfiaknál 2018-ban Varga Zoltán Levente (kapus) lett serdülő korosztályban, ifjúsági csapatból Ollári Szabolcs, felnőtteknél Szűcs Balázs emelkedett ki teljesítménye alapján a múltévben.

Legkisebbjeinket, a szivacskéziseket (óvodások), az U11-es leányés U12-es korosztályú fiú csapatainkat is köszöntöttük a színpadon, kis emlék átadásával! 

Köszönjük a műsorvezetést Vécsei Mihálynak! Külön köszönet részvételért és a díjátadásban való közreműködésért, valamint a spontán beszédében elhangzott biztató szavaiért, jókívánságaiért Zsiga Gyulának, az MKSZ szakmai igazgatójának.

A 2018. év legjobb játékosainak méltatása:

2018. év Legjobb Leány U14 Játékosa: Rékasi Rebeka   

Egy olyan játékost köszönthetünk a színpadon, aki még az általános iskolában bontogatja szárnyait! Az U14-es bajnokságban szereplő csapatunk tagjaként Rebeka, a játéktudása miatt, ebben az idényben, párhuzamosan a serdülő csapatunkban is játszik! Nagyon céltudatos, akaratos! Ha az edzéseken még nem is, a mérkőzésen mindig a maximumot próbálja magából kihozni! Mérkőzéseken mind támadásban, mind védekezésben nagyon hasznos munkát végez! Vékony, magas alkata ellenére a letámadások aktív résztvevője! Az U14 gyermekbajnokság góllövőlistáján a második helyen áll, 119 lőtt góllal! Ezt a házi listát természetesen toronymagasan vezeti! Kívánjuk Rebekának, hogy a továbbiakban még nagyobb kitartással és alázattal folytassa tanulmányait az iskolában és a kézilabdapályán is! A nevelőedzők és a vezetőség értékelése alapján, a 2018-as év legjobb leány U14 korosztályú játékosa tehát: RÉKASI REBEKA!

2018. év Legjobb Leány Serdülő Játékosa: Egedi Gerda

A kézilabda Klub és a Somogyi Imre Általános iskola közötti stratégiai kapcsolatnak köszönhetően Gerda is már ott elkezdte ennek a csodálatos játéknak az elsajátítását! Az előző szezonban még az U14-es csapatunkat erősítette! Az edzéseken alázatosan dolgozik! Nagy teherbírású, nagy lövő erejű! A mérkőzéseken mindig igyekszik betartani edzője utasításait! Átlövőként, és ha a játék úgy hozza, beállósként is bevethető! A serdülő bajnokság őszi időszakában 24 gólt szerzett csapatunknak! Az edzője és a vezetőség értékelése alapján, az egész évet tekintve, Őt tartjuk a korosztálya legnagyobb fejlődésen átment játékosának! Reméljük, játékával még sokáig fogja erősíteni klubunk csapatait! Gratulálunk Egedi Gerdának, aki a 2018-as év legjobb leány serdülő játékosa!

2018. év Legjobb Női Felnőtt Játékosa: Batta Fruzsina   

Fruzsina már az általános iskolában kezdett ismerkedni a kézilabdajátékkal! Az akkori nevelőedzője, Gulyás Péter, a serdülő, majd az ifjúsági korosztályban is folytatta vele a munkát! Az előző szezonban még az NBII-ben szereplő női felnőtt csapatunkban is bemutatkozott! Fiatal kora ellenére az edzéseken és a mérkőzéseken alázatos, céltudatos, néha már-már vakmerő! És fiatal kora miatt, a játék hevében még gyakran elviszi a szíve! Mindig próbálja a maximumot kihozni magából! Ebben a szezonban a Pest megyei bajnokságban szereplő női felnőtt csapatunk egyik oszlopos tagja! A mérkőzéseket tekintve vannak időszakok, mikor a hátán viszi a csapatot! A bajnokságban eddig 47 gólt szerzett! Keményen támad, keményen védekezik! Nagyon lelkiismeretes! Ha egy mérkőzésen a csapatnak, vagy neki nem úgy ment a játék, ahogyan Ő elképzelte, az még talán órák múlva is rányomja bélyegét a hangulatára! Az edzője és a vezetőség értékelése alapján, az egész évet tekintve az Ő fejlődése a legszembetűnőbb! Kívánjuk, hogy Fruzsina még sok-sok éven keresztül húzza magára nálunk azt a 24-es mezt! A 2018-as év legjobb női felnőtt játékosa tehát: BATTA FRUZSINA! Gratulálunk!

Abonyi KC 2018. év férfi serdülőjátékosa

Létezik a kézilabdában egy mondás: „ha szeretnél egy jó csapatot, először végy egy jó kapust”. Ennél talán csak egy biztatóbb van, hogy nevelj ki egy jó kapust! Egyesületünk egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy külön képzések legyenek utánpótlás kapusaink számára. Talán már ennek láthatjuk gyümölcsét, hiszen Varga Zoltán Levente a 2015/16-os bajnoki évadban kezdte a versenyszerű kézilabdát. A gyermekbajnokság ranglétráit megmászva ma már a III. osztályú serdülő és ifjúsági csapat hálóőre. Mondják, hogy teher alatt nő a pálma. Zolira ez jellemző, hiszen komolyabb rangadók alatt bizonyosodott be, hogy igen is van tehetsége a védéshez. 2018-as évben lezajlott mérkőzések során, fokozatos fejlődést mutatott teljesítménye és volt igen nagy hasznára a csapatoknak. Serdülő csapatunk egyetlen kapusa. Ez talán még motiválja is, hisz olykor Ő tartja hátán a csapatot és a jelenlegi tabella 3. helyén. Előfordult, hogy ifi mérkőzésen beállva megbabonázta az ellenfelet és parádés védésekkel tüzelte csapattársait.Szeret edzésre járni, edzeni, mely szorgalmát már kamatoztatni is tudta. További sok sikert kívánunk Varga Zoltán Leventének, aki a 2018. év férfi serdülő játékosa.

Abonyi KC 2018. év férfi ifjúsági játékosa

Ollári Szabolcs a 2017-18-as bajnoki évadban csatlakozott Egyesületünkhöz. Korábban a Törökszentmiklósi KE csapataiban játszott, serdülő, megyei felnőtt és NB I/B junior korosztályban. Már korán elragadta a kézilabda világa. Remek előképzettségének köszönhetően egy kiváló képességekkel rendelkező játékost kapott utánpótlás csapatunk. Az a csapat, aki az előző bajnoki évadban, 2 bajnokságban is szerepelt. A férfi ifjúsági II. osztály mellett, a Pest Megyei férfi ifjúsági bajnokságban is helyt kellett állni. Másodosztályú bajnokságban a 9., a megyei bajnokságban a 3. helyet érte el csapatával.Vidéki játékosként az iskolai elfoglaltság mellett, az utazások ellenére is, valamennyi edzésen részt vett az elmúlt évadban. Csapattársaival jól megérteti magát már az első perctől fogva. Játékára mind támadásban, mind pedig védekezésben nagy szükség van. Szereti a jó hangulatot, a bulikat és laza stílusa ellenére a fontos mérkőzéseken igazi húzóember. Kivételes tudását, ugyan Nagy Attila edzőnek sokszor elő kell rángatni, de egyre többet csillogtatja. Fizikumával és kézilabda tudásával a magasabb osztályban is megállja helyét és sokszor nyújt kiemelkedőt. Bízunk benne, hogy még sok bajnoki évadban húzza magára az abonyi mezt, akár már a felnőttek közt is. Ollári Szabolcs a 2018 év férfi ifjúsági játékosa. Gratulálunk!

Abonyi KC 2018. év férfi felnőtt játékosa

A felnőtt csapat egy kiváló sikerrel zárta a 2017/18-as bajnoki évadot, hiszen már többedik alkalommal megszerezte a Pest Megyei Bajnoki címet. Ennek az aranyérem megszerzésében Szűcs Balázs igen nagy százalékban kivette részét, hiszen valamennyi mérkőzésen pályára lépett. Kiemelkedő teljesítménye csapatársait is ösztönözte, ösztönzi és az elmúlt évek alatt csapata, egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Az előző bajnoki szezonokban, több és több feladat hárult rá. Korábbi edzői leginkább védőjátékosként alkalmazták, majd egyre több szerepet kapott támadásban is. Ebben való kiválóságát is mutatja, hogy komoly védőmunkája mellett, a hazai góllövő lista 2. helyén zárt a 2017-18-as bajnokságban. A ma már fiatal apukaként, az NBII-es mezőnyben is kiemelkedő teljesítményt nyújt hétről hétre edzéseken és mérkőzéseken. A sportolói mivoltát, a kézilabdában nyújtott teljesítményét a 18. évi Városi Sportbálon díjjal jutalmazták, ahol a 2017. év férfi felnőtt kézilabdázója címet vehette át. Ezen nagyszerű elismerés mellett sem hanyatlott teljesítménye, lankadt lelkesedése. Sőt! Elismerésre méltó munkát folytat azóta is. Gratulálunk Szűcs Balázsnak, aki 2018. évben az Abonyi Kézilabda Club legjobb férfi felnőtt kézilabdázója.

Abonyi Kézilabda Club

Fotók: Székely SzilárdEzen hír származási helye: abony.hu
( http://mentes.abony.hu/news.php?extend.5505 )