Hír: Az abonyi születésű Polyák Attilát is díjazták a Sajtófotó pályázaton
(Kategória: Akikre büszkék vagyunk)
Küldte: Sajtóreferens
2018 január 29 hétfő - 18:03:46


polyak_attila_magyar_sajtofot_palyazat_dijazott_abony_abony.hu_2018.jpgSajtótájékoztató keretében ismertették a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Magyar Újságírók Országos Szövetsége budapesti székházában, 2018. január 29-én.

A díjazottak között van - nagy örömünkre - az abonyi születésű Polyák Attila is, aki 2014 óta fotóriporterként dolgozik az Origo Zrt-nél. Most is ebben a minőségében ismerték el tevékenységét: 3. helyezett lett a hospice terápiás kutyákkal, az állatasszisztált terápiával foglalkozó „Doktor Mancsok” című, 10 képből álló fotósorozatával, melynek ötletes és eredeti képaláírásait szintén ő készítette. (itt lehet megtekinteni).
 
 
  
 
 
A 10 képből álló nyertes fotósorozat egyik felvétele. Fotó: Polyák Attila - Origo

- Augusztus óta dolgozok ezen a sorozaton és Erikáék (Tuza Erika hospice önkéntes) által bepillantást nyerhettem olyan pillanatokba, amiket csak ők élhettek meg eddig - osztotta meg gondolatait lapunkkal Polyák Attila. - Szerettem volna megmutatni az ő kitartó munkájukat, azt a szeretetet és emberséget, amivel ők fordulnak a betegek felé. A halál tabu téma. Nem beszélünk róla, pedig életünk része. Mind egy felé tartunk. Ahogy ezek a kutyák az utolsó pillanatokban - akár csak a jelenlétükkel - segítenek az embereknek, olyan erőt ad, amit ritkán tapasztal az ember mai világunkban. A tolerancia, az együttérzés, a türelem, a szeretet, amit ezek az állatok adnak, fantasztikus és megrendítő egyben - tette hozzá.

A 10 képből álló nyertes fotósorozat egyik felvétele. Fotó: Polyák Attila - Origo

A jelenleg Budapesten élő fiatalember 11 éve foglalkozik fotózással, melyet a Bálint György Újságíró Akadémián tökéletesített. 

Bár a fotózás elszólította Abonyból, szívesen tér vissza szülővárosába, ahol gyakran hívják fotózni sporteseményekre, és esküvőkre is.  

A 10 képből álló nyertes fotósorozat egyik felvétele. Fotó: Polyák Attila - Origo

Attila fotóit nem először díjazzák. Legfontosabb elismeréseinek tartja a legfrissebb díj /Magyar Sajtófotó Pályázat - Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 3. díj/ mellett az V. Lumix Fotópályázaton szerzett 1. díjat (2006), a Magyar Sajtófotó Pályázaton 2012-ben és az utána következő évben a sport sorozatával elért 2. majd 3. helyezést.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk a díjazáshoz, és további sok sikert kívánunk!

Darányi Erika

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://mentes.abony.hu/news.php?extend.4734 )