Hír: Dr. Füleki Zsolt hazánk legkiválóbb pályakezdő állatorvosa
(Kategória: Akikre büszkék vagyunk)
Küldte: Sajtóreferens
2017 november 15 szerda - 18:00:48


dr_fuleki_zsolt_alpha_palyakezdo_allatorvosi_dij1_2017_abony_abony.hu.jpgÚjabb nívós elismerést vett át a napokban Dr. Füleki Zsolt abonyi állatorvos, aki ezúttal az Alpha Pályakezdő Állatorvosi Díj 2017. méltó tulajdonosa lett.

Az elismerés színvonalát, tekintélyét mutatja, hogy az országos díjat minden évben csupán egy jelöltnek, a szakma legjobb pályakezdő állatorvosának ítélik oda. 2017-ben az év Pályakezdő Állatorvosa díjat Dr. Füleki Zsoltnak adományozta a magyar állatorvosi szakma legkiemelkedőbb képviselőiből alakult 11 fős kuratórium. Az elismerést 2017. november 11-én, Budapesten adták át az Alpha-Vet nagyszabású, állatorvos kongresszusán, a XI. Praxismenedzsment Konferencián.

Dr. Füleki Zsolt méltatása:
Felsőfokú tanulmányait 2010-ben, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar, állattenyésztő szakán kezdte el. Majd rájött, hogy az állatorvosi hivatás közelebb áll hozzá, ezért egy év eltelte után jelentkezett az Állatorvos-tudományi Karra, ahová felvételt nyert. Ugyanebben az évben Aranykalászos Gazda OKJ-s képzésen vett részt, melyet kitűnő eredménnyel zárt.

Nagyításért kattintson a képre! Fotó: alpha-vet.huAz állatorvosi pályára való rátermettségét bizonyítja, hogy az első év végén elnyerte a Dr. Hajdú Gusztáv Alapítványi Díjat, melyet minden évfolyam legeredményesebb hallgatója vehet át. A következő éveket is kiemelkedő eredménnyel zárta. 2014-ben és 2015-ben is Köztársasági Ösztöndíjban részesült.

Nagyításért kattintson a képre! Fotók: alpha-vet.hu

Részt vett Dr. Horváth András reprodukciós kutatási programjában, amelyben a későbbiekben TDK-zott.

2016-tól Dr. Konrád Alfréd szarvasmarha szakállatorvos segítségével a Kossuth Zrt. jászberényi szarvasmarhatelepén, a Peng-Farm Kft. újszilvási telepén, illetve a DOKRIMO Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. ceglédi székhelyű tejelőszarvasmarha-telepén dolgozott. 

2017. február 24-én summa cum laude minősítéssel állatorvosi diplomát szerzett.

2017 márciusától kiváltotta praxis engedélyét. Szülővárosában, Abony területén végez táskás állatorvosi tevékenységet társállatok és haszonállatok körében. Szarvasmarha inszeminátori feladatokat is ellát.

2017 májusától a Városföldi Agrárgazdaság Zrt. sertéstelepének ellátó állatorvosa. Itt mintegy kétezer-kétszáz koca és húszezer hízó egészségügyi állapotát felügyeli.
 
Nagyításért kattintson a képre! Fotók: alpha-vet.hu

A díjról: Az Alpha Állatorvosi Díjakat minden évben a szakma legjobbjainak ítélik oda. Az elismerés küldetése, hogy példaképet állítson a jövő állatorvosai számára és tisztelegjen azon állatorvosok előtt, akiknek teljesítménye, jelleme, szellemi nagysága kiemelkedik a többi kiváló teljesítményt nyújtó veterinarius közül. Az Alpha Állatorvosi Díjak megbecsült rangot vívtak ki maguknak a magyar állatorvosi díjak sorában. Meghatározó szerepe van a jelölt állításnak, hisz az Alpha Állatorovosi Díjak esetében az állatorvosok szavazhatnak kollégáikra. Jelölni csak magyarországi állatorvost lehet, és csak állatorvos jelölhet. A bírák a jelölőlapokon leadott értékelések mellett mindig figyelembe veszik a jelölt személy goodwilljét, a közösségért végzett munkáját, szakmai reputációját, tudományos munkásságát és szakmában kivívott elismerését. A díjakat ezek alapján évenként ítélik oda a kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltek közül legjobbnak választottaknak. Az állatorvosok büszkék a díjra, hisz az elismerést a kollégáiktól és egykori tanáraiktól, professzoraiktól kapják. Az Alpha Állatorvosi Díjak rangját, a hitelességre való törekvés és az a 16 díjazott öregbíti, akiket az elmúlt öt évben a magyar állatorvosi szakma legkiemelkedőbb képviselőiből alakult 11 fős kuratórium választott meg. A díjakat Dr. Móré Attila alapította 2010-ben és az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. finanszírozza. (Forrás: alpha-vet.hu)

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Dr. Füleki Zsoltnak az elismeréshez, és további sikeres, eredményes munkát kívánunk!

Darányi Erika
 
Cikkünk egyes részeihez felhasználtuk az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. honlapján (www.alpha-vet.hu) megjelent információkat.

Kapcsolódó hírek:

--> "Szeretném elnyerni a helyiek bizalmát!" Interjú Füleki Zsolt leendő állatorvossal
--> Megkezdte munkáját az új abonyi állatorvos, Dr. Füleki Zsolt
--> Fiatal dokik meséltek az állatorvosi pályáról, és ami mögötte van - Fotógalériával


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://mentes.abony.hu/news.php?extend.4569 )