Hír: Világbajnokság küszöbén a magyar bajnok abonyi gokartos, ifj. Tóth Sándor
(Kategória: Akikre büszkék vagyunk)
Küldte: Sajtóreferens
2016 november 15 kedd - 12:50:08


mnasz_hck_gokart_magyar_bajnok_ifj_toth_sandor_abony_2016.jpgIfj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, így Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnoka. 
 
A bajnoki címet a MNASZ által szervezett HCK-OAGB Bajnokság sorozatában a 12. záró forduló után sikerült megszereznie november 5-én. Sanci még csak 17 éves (!), mégis a magyar gokartozás egyik reménysége. A tavaly még ezüstérmes versenyző eredményeivel méltó tekintélyt vívott ki versenytársai és a szakosztály körében is.
 
Sanci ünnepélyes díjkiosztó gála keretében veheti majd át bajnoki címét 2017. január 7-én, ahol egyúttal felkerül a mindenkori bajnokok falára és indulhat a Bajnokok Tornáján is.- Az utolsó futamra a bajnokságot vezető első három srác pontegyenlőséggel érkezett, azaz holtversenyben. Az szerezhette meg a bajnoki címet, aki megnyeri az utolsó futamot. Sajnos nekünk év közben sikerült kb. 30 pontot eldobni, így lehetett ilyen szoros a befutó, de Sanci a véghajrában nem adott esélyt másoknak. Az időmérőt egyedüliként 43-as idővel, (43,990-s) abszolút legjobb eredménnyel (HCK-OAGB teljes mezőnyt figyelembe véve) megnyerte, így első rajthelyről (pole-ból) indulva, már az elején tekintélyes előnyt kiépítve, a végén már csak a biztonsági körökre törekedve megnyerte a BudaRingen rendezett utolsó fordulót, s ezzel együtt a bajnoki címet is – egészítette ki Tóth Sándor, Sanci édesapja.
  
Sanci bajnoki címével lehetősége nyílik részt venni a madridi gokart világbajnokságon (KWC - Kart World Championship), melyet 2017. július 25-30. között rendeznek meg a spanyol fővárosban.
 
- A világbajnoksághoz támogatókat kell keresnünk, mert a felkészülés, a kiutazás és a versenyzés költségét egyedül nem bírjuk. Ha sikerül megteremteni az anyagi feltételeket, a 145-ös rajtszám lesz a miénk! - mondta előremutatóan Tóth Sándor, Sanci édesapja.
 
A bajnoki cím megnyerését a kecskeméti 12. Gulyás Kupán való részvétellel ünnepelték, ahol a fiatal abonyi tehetség nagynevű versenyzőkkel csatázott.
 
- Sanci a Senior Max kategóriában állt rajthoz, ahol együtt mentek a RotaxMax, (33le), a  DD2 váltós 2 sebességes (38le) és a KZ-2 váltós 6 sebességes (45le) gépek, olyan nagy nevű ellenfelekkel, mint Kancsár Ferenc kétszeres világbajnok, Kálmán Péter többszörös magyar bajnok, vagy Bakos András sokszoros magyar bajnok. Sancinak sikerült a külön is értékelt RotaxMax kategória 3. helyét megszereznie, míg az első futamon az összetett negyedik helyen ért be - tette hozzá a büszke édesapa.
  
Sanci tehát a gokart világbajnokság küszöbén áll, de lehetséges szereplésének egyelőre anyagi korlátai vannak. A Tóth család ezért keresi, várja szponzorok, támogatók segítségét, hogy az abonyi ifj. Tóth Sándor megmérettethesse magát a madridi Kart World Championship-en.
 
2015-ben egy egyesületet is létrehoztak Tóth Motorsport Egyesület néven, melynek egyik fő célja a versenyeztetés, a tehetségkutatás, az utánpótlás-nevelés, másik fő irányzata pedig a biztonságos közlekedés elősegítése, javítása, a fiatalok közlekedési kultúrájának, moráljának elősegítése. Ifj. Tóth Sándor világbajnoki szereplését a Tóth Motorsport Egyesületen keresztül támogathatja.

Elérhetőségek:
Tóth Motorsport Egyesület
Elnök: Tóth Sándor
2740 Abony, Bocskai u. 6.
Tel.: +36-70/948-6116
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk!
 
Cikk: Darányi Erika
Fotók: amatorgokart.hu
 
További információt a Tóth Motorsport Facebook oldalán talál, ide kattintva. 
 
Kapcsolódó hírek:
Egy cross motorral kezdődött minden - Interjú ifj. Tóth Sándor gokartozóval
Magyar Bajnoki Ezüstérmet hozott haza az országos gokart versenyről ifj. Tóth Sándor
Ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos gőzerővel készül az idei futamokra
Gokartban első az abonyi Tóth család
Mi újság az abonyi gokartos Tóth család háza táján?
Az abonyi Kinizsi megmozgatta a település és a kistérség fiataljait - Képgalériával
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://mentes.abony.hu/news.php?extend.3481 )