Hír: Jött, zenélt és tarolt az X-Faktorban az abonyi-nagykőrösi zenekar
(Kategória: Akikre büszkék vagyunk)
Küldte: Sajtóreferens
2016 október 22 szombat - 16:42:59


the_crossroads_zenekar_abony_2016.jpg
A fiatal abonyi zenészekből és a nagykőrösi énekesből összegyúrt zenekar, a The Crossroads hét évvel ezelőtt alakult.
 
A formáció sokat változott 2009 óta, néhány alapító tag távozott, de a helyük nem maradt betöltetlen. Pető Bence (gitár) és Zelei Kristóf (dob) a kezdetektől fogva erősítik a zenekart. Hozzájuk később Petrucz György (basszusgitár) is csatlakozott. Ők mindhárman az abonyi Bihari János Zeneiskola növendékei voltak. A nagykőrösi frontember, Szelecki Dávid, tavaly csatlakozott az együtteshez.
 
- Nagyon jól összeszoktunk már a csaknem egy év alatt, és a műsorral szerettünk volna egy kis ismertséget szerezni. Reméljük, tovább eljutunk, mint az előválogató, és a tévénézőknek is tetszik majd a zenénk – magyarázta a Blikknek Dávid.Az abonyi-nagykőrösi zenekar hatalmas sikert aratott a tehetségkutató műsor előválogatójában, ahol a mentorok felállva tombolták végig a Led Zeppelin dalt, és egy óriási igennel küldték tovább a fiúkat a táborba.
 
A The Crossroads már az X-Faktor előtt is bezsebelt néhány elismerést. A BME egyetemi tehetségkutatóján például első helyezettek lettek, a Gödöllői Jam for Nature zenekari tehetségkutatóján elnyerték a legjobb férfi énekesnek és a legjobb hangzásnak járó díjat. A siker mögött azonban kemény munka húzódik meg. Bence, Kristóf és György zenei előkészítőbe jártak, és saját szorgalomból fejlesztették magukat. Ráadásul a fellépések mellett mind a négyen dolgoznak – írja Jandácsik Pál, az Abonyi Lajos Művelődési Ház honlapján. A teljes cikk ide kattintva olvasható --> mukumu.lapunk.hu
 
Ma este újra találkozhatunk a fiúkkal a képernyőn, ahol 20 órától az élő showban ismét megmutatják tehetségüket ország-világ előtt.
 
Gratulálunk a zenekar eddigi eredményeihez, és sok sikert kívánunk nekik a jövőben!
 
Darányi Erika
 
A cikkhez felhasznált források:
Abonyi Lajos Művelődési Ház honlapja: mukomu.lapunk.hu, szerző, fotó: Jandácsik Pál
Heti HírekEzen hír származási helye: abony.hu
( http://mentes.abony.hu/news.php?extend.3405 )