POZÍCIÓ --->   Hírek


Hatályba lépett a Kormány 166/2021. (IV. 7.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések meghosszabbításáról.
 
A Korm. rendelet értelmében a Kormány – az Operatív Törzs javaslatára – a védelmi intézkedéseket 2021. április 19. napjáig fenntartja:
 
  • Hatályban maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.
  • Közterületen és nyilvános helyen továbbra is mindenki köteles – a közös háztartásban élők kivételével – legalább 1,5 méter távolságot tartani.
  • Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.
  • Vendéglátó üzletekben továbbra is csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, a vendégek kizárólag az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be.
  • Szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
 
                                                                                                 Pető Zsolt                                                                  dr. Gáspár Anita                                                                                         polgármester                                                                         jegyző
   
Hozzászólás: 0 Írta admin  /   2021.április.09.péntek - 01:13:19
Nyomtatóbarát változat email valakinek