POZÍCIÓ --->   Hírek


Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány elleni védekezés meghatározó része hazánk lakosságának a koronavírus elleni védőoltással történő minél nagyobb arányú beoltottsága, amely elősegíti a koronavírus terjedésének megfékezését és a veszélyhelyzet miatti korlátozások idővel történő mérséklését, feloldását.
 
A koronavírus elleni védőoltásra már több, mint hárommillió ember regisztrált, akik közül több, mint 1,7 millióan már megkapták legalább az első védőoltást.
 
A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint minden olyan 65 év feletti állampolgár, aki még nem regisztrált az oltásra, postai úton újra megkapja a regisztrációs lapot.
 
Ugyanakkor vannak olyan állampolgárok, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközzel vagy digitális ismeretekkel, ezért nem tudtak még regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
 
Abony város vezetése segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, azonban fenti okok miatt ezt még nem tudták megtenni.
 
A Hivatal munkatársai segítséget nyújtanak a regisztrációhoz munkaidőben (hétfőn 8-18 óra, keddtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-15 óra és pénteken 8-12.30 óra között) a járványügyi szabályok betartásával személyesen vagy meghatalmazott útján a portaszolgálaton, vagy telefonon (53/360-135).
 
A jelentkezés során az alábbi adatokat kell megadni: név, lakcím, életkor, e-mail cím, telefonszám, TAJ szám, ezért a regisztrációhoz személyi igazolvány és lakcímkártya, TAJ szám, valamint e-mail cím, illetve, ha nem személyesen járnak el, meghatalmazás szükséges.
 
Abban az esetben, ha az igénylőnek nincs e-mail címe, az adatvédelmi szabályok betartásával a Hivatal munkatársai segítenek azt létrehozni.
 
 
 
Abony, 2021. március 25.
 
                                                                           Pető Zsolt                                                                                 dr. Gáspár Anita                                                                                                                                        polgármester                                                                                       jegyző
  
 
   
Hozzászólás: 0 Írta admin  /   2021.március.29.hétfő - 23:13:37
Nyomtatóbarát változat email valakinek