POZÍCIÓ --->   Hírek


imgp1712.jpg2019. október 22-től indította az OBB (Országos Balesetmegelőzési Bizottság) a „Látni és Látszani 2019.” közlekedésbiztonsági kampányát. Az akció arra épít, hogy a közlekedésbiztonság társadalmi ügy és csak akkor lehet eredményes, ha annak fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.
Az ősszel bekövetkezett balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik a járműveiket. Ebben az időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy a járművek felkészítéséről gondoskodjanak, emellett fordítsanak kellő figyelmet saját látásuk fontosságára is. 
A kampány során a gépjárművezetők figyelmét a saját gépjárműveik felkészítésére (többek között fényszórók, szélvédő tisztán tartása, fékberendezések működése stb.), illetve saját látásuk vizsgálatának fontosságára hívjuk fel. Az ingyenes gépjármű átvizsgálásának, illetve optikus általi látásvizsgálat lehetőségével a közlekedésben résztvevők a www.latnieslatszani.hu oldalon tájékozódhatnak, mely oldal folyamatosan frissül.
A kampány másik fontos feladata a gyalogosok és a kerékpárosoknak a figyelemfelhívása a láthatóságuk szempontjából.
Az Abonyi Rendőrőrs Abony Város Önkormányzatával együttműködésével közös akciót szervezett 2019.október 29-én, amelynek során a rendőrök és közterület-felügyelők fényvisszaverő láthatósági mellényt osztottak az egynyomon haladó kerékpárosoknak.
A pozitív visszajelzéseknek hála a jövőben is folytatja a Rendőrőrs és az Önkormányzat a közlekedésbiztonsági akcióját.  
 
 
imgp1710.jpg 
 
imgp1711.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: András Hunor Lehel r.fhdgy.
Fotók: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.30.szerda - 09:24:50
Nyomtatóbarát változat email valakinek