POZÍCIÓ --->   Hírek


nato_2019_10_11.jpgMásodik helyezést ért el az NKE Nemzetbiztonsági Szakkollégiumának csapata a NATO 70 Konferencia és Szimuláció versenyen.
„A mostani eredmény egy évek óta tartó folyamat eredménye”- értékelt Resperger István ezredes. A Nemzetbiztonsági Szakkollégium igazgatója szerint hosszú utat tettek meg a sikerig, amelyben a korábbi vezetőnek, Dobák Imrének is fontos szerepe van. Az igazgató külön megköszönte a kutatócsoport vezetők munkáját is, akik segítették a versenyzők felkészülését. „Bízom benne, hogy a hallgatók, akik most a kollégium tagjai a későbbiekben a doktori képzésben vagy további területeken erősítik a nemzetbiztonsági szolgálatokat és az egyetem jó hírnevét”- hangsúlyozta Resperger István.
 
Barcza-Tóth Tímea, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt vezetője elmondta, hogy a versenyre a téma iránti szeretetből neveztek, hiszen a szakkollégium minden kutatósejtjében valamilyen formában téma a NATO működése, szerepe. „Szerettük volna kipróbálni, hogy tudásunk mennyire átfogó és mély, illetve milyen egy NATO-döntéshozatal részese lenni”- hangsúlyozta Barcza-Tóth Tímea, aki szerint sok tapasztalatot szereztek a versenyen és büszkék az elért eredményre.
 
Lakatos Fanni, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt tagja elmondta, hogy a színvonalas előadások után került sor a versenyre, amelyen először a szervezők felvázolták az alaphelyzetet, ami mentén elképzelésre került a szimuláció. Az ötfős csapat tagjai különböző bizottságokban tárgyaltak szakértőként olyan ügyekről, mint Koszovó lehetséges hadereje, a kibervédelem és a NATO stabilitásának növelése. Részt vettek az Észak-atlanti Tanács ülésén is, ahol Lakatos Fanni, Magyarország nagyköveteként a már elfogadott szakbizottságok döntéséhez igazodva ismertette az ország álláspontját. „A verseny sikeresen zárult, és úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk, mind szakmailag, mind a retorikai készségek terén”- értékelt Lakatos Fanni.
 
Az ezüstérmes csapat tagjai: Barcza-Tóth Tímea, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt vezetője; Dániel György, a Fegyveres Válságok és Terrorizmus Kutatósejt vezetője; Lakatos Fanni, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt tagja; Jáger Áron, a Kiberbiztonsági és Technológiai Kihívások Kutatósejt tagja; valamint Tóth Máté, az NKE-ÁNTK államtudományi osztatlan képzés III. évfolyamos hallgatója.

Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk az eredményhez!

Szöveg: Fecser Zsuzsanna
Fotó: NKE Doktorandusz Önkormányzat
Forrás: uni-nke.hu
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.21.hétfő - 21:37:09
Nyomtatóbarát változat email valakinek