POZÍCIÓ --->   Hírek


isf-combat-games-sajtotajekoztato3.jpgJúnius 16-21. között kerül Budapesten megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság. A rangos esemény keretén belül négy sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengenek majd a 13–18 éves sportolók. A húsz országból mintegy négyszáz fiatal versenyző érkezik a versenyre, köztük mintegy ötven magyar tehetséggel is, akiknek szurkolhatunk. Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok birkózó és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó.
Az ISF Combat Games fővédnökei dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, védnökei Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, továbbá Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke.
Abony egyik büszkesége, Terék Fruzsina, az Abonyi Birkózó Club kiváló versenyzője a női szakágban 66 kg-os súlycsoportban képviselő országunkat! Fruzsina idén már bizonyított a nemzetközi szőnyegen. 2019. május 18-án Horvátországban a serdülő női nemzetközi versenyen 66 kg-ban bronzérmes lett. Abony városa egy emberként szorít neki ehhez a sikerhez is!
Egy másik abonyi érdekeltségű versenyző is részt vesz a megmérettetésen. Komáromi Viktor korábban a településünk birkózó csapatát erősítette, most a Ceglédi VSE versenyzője. Ő szabadfogásban indul 68 kg-os súlycsoportban. Kívánjuk neki is, hogy szép eredménnyel gazdagítsa Magyarország sporteredményeit!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
Cikk: Jandácsik Pál
Forrás, fotó: mdsz.hu
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.14.péntek - 16:29:35
Nyomtatóbarát változat email valakinek