POZÍCIÓ --->   Hírek


fzverseny_el.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely ismét megrendezi a Tó Party keretén belül Abonyi Tarka Borjú Főzőversenyét augusztus 3-án a Mikes-tónál.
A szervezők Abony lakosságát, cégeket, egyesületeket, baráti társaságokat, családokat várnak a rendezvényre, illetve bárkit, aki szeret főzőcskézni. Az elmúlt években még külföldről is érkeztek vendégek, akik egy kiváló szakmai zsűri előtt mérették meg magukat az értékes ajándékokért.

Három kategóriában lehet nevezni: bográcsos ételeket, sülteket, grilleket és egyéb, Kinizsi korabeli ételeket kell elkészíteni marhahúsból vagy borjúhúsból.
A szervezők a főzéshez helyet, vizet, tűztálcát biztosítanak, de a főzési alapanyagokat, eszközöket, tüzelőt (fa, gáz) a csapatoknak kell hozniuk!

A nevezési díj: 1500 Ft/csapat
A nevezési határidő: július 31.

A verseny programja:
08:00 Regisztráció (nevezési díj befizetése: 1.500.-Ft a helyszínen), helyek elfoglalása
09:00 Megnyitó, tűzgyújtás
12:00–13:30 Zsűrizés
14:00-14:30 Eredményhirdetés
 
A rendezvény ideje alatt a volt abonyi Tesco parkolójában is le lehet parkolni.

felhvs_fzverseny_2019.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre!

A nevezési lap letölthető ITT!

A Tó Party egyre nagyobb népszerűségnek örvend Abony városában és a környező településeken is. A délelőtti főzőversenyt egész napos program követi, kézművesek, étel-ital árusok várják a vendégeket, az esti órákban pedig neves előadók lépnek fel: a Groovehouse, a Fresh, továbbá a Kerozin 20 éves élő jubileumi koncertet ad.
 
 
Jandácsik Pál
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.11.kedd - 14:21:15
Nyomtatóbarát változat email valakinek