POZÍCIÓ --->   Hírek


felukitas2019.jpgAbony városában több épületben is felújítási munkálatokat végeznek a nyár folyamán, szem előtt tartva az önkormányzati tulajdonú épületek állagmegóvását.
Az egyik ilyen intézmény a tószegi úti Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, ahol augusztus 31-ig az Abofer-Bau Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság munkatársai nem csak az óvodai csoportépület „folyosó-átjárótető” és a hozzá kapcsolódó előtetők, lapostetők felújítását végzik el, hanem a Semmelweis utcai folyosó burkolatcseréjére is sor kerül. A döntés Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi Bizottságának 2019. május 21-i nyílt ülésénén született meg. A vállalkozási szerződés, illetve a munka megkezdésének időpontja is május 31. volt.
Az óvoda mellett a Kálvin János utcai volt Sívó-kúriában is felújítási munkálatokat végeznek az 58/2019. (IV.25.) számú Képviselő-tesületi határozat döntése jóvoltából. A SZOLFŰT’08 Kft. az Egészségmegőrző Központ hidroterápiás kezelőjében lévő szellőztetőrendszer szerelési munkálatait csinálja meg július 31-ig. A vállalkozói szerződés, illetve a munka megkezdésének időpontja ugyancsak május 31. volt.
Az épületben körülbelül 30 évvel ezelőtt készült el a központi fűtés, illetve a Hidroterápia kezelőben a szellőztetés, a 2000-es évek elején viszont a berendezés egy részének elbontása után egy új páramentesítő rendszert építettek be.  A levegő befúvó rendszert, amely a mai napig működik, a kivitelező meghagyja, de a párátlanítót kihagyja belőle, és az elszívásra új légcsatorna és ventilátorok kerülnek beszerelésre. A kivitelezés után a helyiségben 6-7szeres légcsere fog így megvalósulni.

Jandácsik Pál
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.11.kedd - 14:58:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek