POZÍCIÓ --->   Hírek


   2019. május 3-án elérkezett a várva várt nap, amikor a megbeszéltek szerint az óvoda elé gördült Habony Sándor a lovaskocsijával, hogy elvigye a kék csoportos óvodásainkat az Abonyi Horgásztóhoz.

   Kissé szeles, de gyönyörű napsütéses időben érkeztünk meg a horgászegyesület magánterületére, ahol már vártak bennünket, és némi útbaigazítás után elindultunk a tó körül, hogy felfedezhessük a benne rejlő szépségeket. Gyönyörű szép, gondozott környezetben sétálhattunk, utunkon madárcsicsergés, békakuruttyolás kísért. A csend, a tó szépsége lenyűgöző volt, meg-meg álltunk hallgatózni, bogarászni, a gyermekek kérdéseire válaszolni. Üdvözöltük a horgászokat, akik készséggel válaszoltak a kíváncsi gyermekeknek. Volt, aki kifogott pontyot hozott nekünk, hogy teljes közelségben szemlélhessék meg a gyermekek. A két tavat körbejárva, 3 km gyaloglás után, fáradtan ültek az apróságok a plédre, egy kis piknikezésre. Így új energiával feltöltve jöhetett a versenyfutás a fák között, játék a retro játszótéren, éneklés a szabadban, mezei virágok gyűjtögetése, integetés az elhaladó vonatoknak. Hazafelé utunk Mucsi Sándor tehenészeti telepére betérve vezetett. Itt a gyermekek láthattak teheneket, bikát, lovakat. 


   Utólag elmondhatjuk, hogy nem kell messzire utaznunk, hogy jól érezzük magunkat! Köszönjük szépen az Abonyi Horgász Egyesületnek, hogy beengedett bennünket a területére, és felejthetetlen élményt nyújtott óvodásainknak! 
Köszönjük Habony Sándornak, hogy önzetlenül szabadidejét áldozta, és egész délelőtt a rendelkezésünkre állt! Köszönjük Mucsi Sándornak a tehenészetbe való bepillantást!

Abonyi Szivárvány Óvoda Kék csoportos óvónők







   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 13:00:14
Nyomtatóbarát változat email valakinek