POZÍCIÓ --->   Hírek


   A Kinizsi Pál Gimnáziumból az idei évben két végzős osztály - Tamasi Gyopárka osztályfőnök nyelvi előkészítős osztálya és Szendrei-Juhász Ágnes osztályfőnök négy évfolyamos gimnáziumi osztálya búcsúzott el és kezdte meg az érettségi vizsgákat.

   A nyelvi előkészítő osztály 60 %-a középfokú komplex nyelvvizsgát is visz magával az érettségit követően. A végzős tanulók nagy része egyetemen, főiskolán tanul majd tovább - tudtuk meg Kavecsánkiné Pál Erika igazgatónőtől.
 
   A 2019. május 03-án megtartott ballagási ünnepély meghívott vendégei voltak Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főosztályvezetője, Mádi Lajos alezredes és Schleisz-Bognár Péter, a Ceglédi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Az alábbiakban Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő beszédéből közlünk részleteket:

"Benneteket köszöntelek elsőként, hiszen a mai nap főszereplői Ti vagytok. Próbálom visszaidézni az elmúlt 4-5 évet, mindenre nem emlékezhetem, sőt valószínűleg Ti mindenre másképp is emlékeztek. A tegnap esti szerenád alkalmával ismét megbizonyosodtam arról, hogy a mi kis iskolánk jó helyet ad a diákoknak. Megbízható, támogató közegben könnyebb a beszélgetés, az érdekérvényesítés, a viccelődés, még az emlékek felidézése is. Öröm látni azt a tanár-diák kapcsolatot, amely hozzásegített benneteket a felnőtté váláshoz, ahhoz, hogy komolyan, megfontoltan tudjatok döntés hozni.

A kamaszkor fárasztó. Sokat kellene aludni, de nincs idő rá, mert témazárókra, beszámolókra kell készülni, helytállni a tanulmányaitokban. Közben ismerkedni, megtalálni helyeteket a kisebb-nagyobb baráti közösségekben, kivívni elismeréseket, elviselni kudarcokat. Itt voltatok minden nap, egyszer teljesíteni, eredményeket produkálni jöttetek, másik nap itt pihentétek ki  a buli fáradalmait. Itt köttettek diákszerelmek, megannyi kirándulás, élmény fűz benneteket ehhez az iskolához. A szüreti napok, a farsangon való szereplés, a katonai táborok, az iskolai ünnepségek élményeit, az erdélyi, a zombori kirándulás, az óraközi szünetek barátkozásait, tapasztalatait viszitek magatokkal, hogy építőkövei legyenek további életeteknek.  

Tantestületünk következetesen támogatta tanulmányaitok fejlődését, olykor magas követelményeket támasztva felétek. Örülök, hogy elfogadtátok tanáraitok iránymutatásait, a közös munkából születtek a szép eredmények:

- a tavalyi tanévben sokan előrehozott angol nyelvi, illetve informatika érettségi vizsgát tettek
- a most búcsúzó nyelvi előkészítő osztály (12. a)  60%-a középfokú komplex nyelvvizsgát is visz magával az érettségi vizsgák után, gratulálunk! 
- több Haditorna versenyen voltatok, az oklevelek, képek még sokáig díszítik iskolánkat
- számos sportesemény, kézilabdameccs, focikupa, atlétika diákolimpia résztvevői voltatok. 
További sikereket kívánok Nektek!"

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk az érettségi vizsgákhoz!   

Darányi Erika

Köszönjük a fotókat Járdány Vandának és Dobozy Edgárnak!   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.06.hétfő - 13:55:47
Nyomtatóbarát változat email valakinek