POZÍCIÓ --->   Hírek


   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2019. április 13-án rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Budaörsön.
 
   A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére összesen 22 versenyzőt delegáltak a helyi rendőrkapitányságok, míg a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen 16 tanuló mérhette össze tudását. Abonyból, a Somogyi Imre Általános Iskolából évek óta részt vesznek tanulók ezeken a versenyeken, ezúttal négy fő mérette meg magát.
 
   Az elméleti versenyszám – KRESZ elméleti tesztlap megoldása – leküzdését követően a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban való kerékpározás következett. A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, ugyanúgy mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.   A „Ki a mester két keréken?” elnevezésű versenyen Mészáros Roland, a Somogyi iskola tanulója szerezte meg az 1. helyezést, amellyel jogot nyert, hogy Pest megyét képviselje a május 20-21-én megrendezésre kerülő országos versenyen. Rolandot kiemelték külön is, mivel az egész versenyen ő szerepelt legjobban az ügyességi pályán. A „Kerékpáros Iskola Kupa” versenyen lány kategóriában Molnár Vivien 2. helyezést ért el, fiú kategóriában Csőke Ádám szintén 2. helyezést ért el. Mindketten a Somogyi iskola diákjai.
 
   A dobogós helyezettek értékes díjazásban részesültek, valamint mindkét verseny kategóriában első helyezést elért fiú- és lányversenyző képviselheti Pest megyét a Nyíregyházán és Tatán megrendezésre kerülő országos versenyeken.
 
Felkészítő tanárok: Farády Csilla és Pintér János

Gratulálunk és jó felkészülést kívánunk az országos megmérettetésre!  
 
Darányi Erika
 
Cikkünkhöz felhasználtuk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság vonatkozó írásait.
Fotó: police.hu, Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.15.hétfő - 14:29:41
Nyomtatóbarát változat email valakinek