POZÍCIÓ --->   Hírek


   A Gyöngyszemek Óvodája 2019. március 20-án 12. alkalommal rendezte meg a ma már hagyományosnak mondható oviolimpiát, melyre minden évben a város nagycsoportos óvodásai kapnak meghívást. A programot annak idején néhai Orbán Béláné, Zsuzsi óvónő kezdeményezésére hívták életre.

   Idén 11 nagycsoport, 260 gyermek, 40 pedagógus és segítő vett részt a rendezvényen. Néhány éve az újszilvási Kerekerdő Óvoda is képviselteti magát.
 
   Az egész délelőttöt kitöltő esemény nagy népszerűségnek örvend a gyerekek és nevelők körében, mert az ovisok csak ezen a napon jutnak be a sportcsarnokba. A reggel zenés bemelegítéssel indult, majd a mozgáskultúrájának megfelelő futójátékokban, játékos sor- és váltóversenyekben, különböző mozgásos játékokban merülhettek el önfeledten a gyerekek.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a rendezvény legjobb pillanataiból.   A kicsikben ebben az életkorban alakul ki a versenyszellem, aminek fejlesztésére ez a rendezvény kiváló alkalom. Az intézmény legfontosabb szempontja azonban az, hogy egy nagyon jó hangulatú, mozgásos délelőttöt szervezzenek, ahol a gyerekek felszabadultan élvezhetik a mozgást. A versenyszámokban az óvodai csoportok minden tagja megméretteti magát, tehát nem ügyesség alapján válogatott gyerekek versenyeznek. Nagyon fontos a sikerélmény biztosítása, ezért nem hirdetnek helyezéseket, csak a versenyszámok befutási sorrendjét közlik. A nap végén azonban minden gyermek nyakába „aranyérmet” akasztanak. A rendezvény végén a csoportok egyforma ajándékcsomagot kapnak, amelyben általában néhány sportszert, játékot csomagolnak a szervezők. A szünetben limonádéval, pogácsával kedveskednek a gyerekeknek.
 
Köszönet a Gyöngyszemek Óvoda kollektívájának, hogy minden évben megszervezik ezt az igazán jó hangulatú oviolimpiát, amely nem csak a gyerekek önbizalmát építi, de az összetartozás élményét is erősíti bennük.
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
Támogatók: Abony Város Önkormányzata, Varga István Városi Sportcsarnok, Somogyi Imre Általános Iskola, ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft., Innoven Kft., Kék Láng Pékség, Coop ABC (Abony), ATI Kft. (Szolnok).

Videós összefoglaló az oviolimpiáról:

 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.05.péntek - 10:02:31
Nyomtatóbarát változat email valakinek