POZÍCIÓ --->   Hírek


   Minden évben nagyon várom a farsangot. A készülődést, a szórakozást, a szebbnél szebb jelmezeket. Ez a csodás alkalom idén is eljött. Ilyenkor az összes osztály azon töri a fejét, vajon milyen maskarába bújhatnának a karneválon, és hogyan kivitelezzék az ötleteket.

   A mi kis osztályközösségünk is sokat gondolkozott, de végül az Aqaworld­­ – Azóceán élővilága elnevezésű produkcióra esett a választásunk. Felosztottuk, hogy ki milyen élőlény szeretne lenni és melyiket tudja megvalósítani. A jelmezek egy részét egyedül otthon, a másikat közösen, egy kis szülői segítséggel oldottuk meg. Szünetekben hallgattam a többi osztályokat is, hogy rengeteget beszélgettek a jelmezeikről és jobbnál jobb csoportos beöltözésekről tárgyaltak. A gyerekek a szülőkkel és az osztályfőnökeikkel együtt készültek délutánonként és hétvégén egyaránt.   Február 22-én megérkezett a várva várt nap. 5. óra után hazamentünk, majd visszajöttünk az osztályterembe, hogy felvegyük a ruháinkat. Átsétáltunk a tornaterembe, ahol megrendezésre került a farsangi mulatság. A felvonulást először az egyéni kosztümösök kezdték. Miután az összes egyedüli jelmez végig vonult, következtek a kis csoportos maskarák. Nagyon bohókás, vicces jelmezek születtek. Sokat nevettünk rajtuk.

   Végül, de nem utolsó sorban jöttek a nagy csoportosok, köztük mi is. Összesen 11 csoport vonult fel, rendkívül színvonalas és egyedi produkciókkal, jelmezekkel. Szerintem mindenki jól elkészítette a jelmezét, és a koreográfiák is nagyszerűek lettek. A délután folyamán sétálhattunk egy csodás erdőben, utazhattunk hullámvasúton, Gladiátor játékokban vehettünk részt, jártunk a Déli-sarkon, ahol a kis pingvinek táncával űztük el a hideget. Nem is beszélve a Magyar férfi szinkronúszóolimpiai válogatottról, akik nagyon mókás koreográfiát adtak elő. A sportot még a focisták és szurkolóik képviselhették, továbbá félhettünk a Vadnyugat cowboyaitól, énekelhettünk a Bódifamily-vel, megtekinthettük hogyan mulat igazán egy jól szervezett násznép, majd egy kicsit ugrottunk az időben, és kőkorszaki ősembereket csodálhattuk. A folytatásban celebekkel találkozhattunk, TV műsorokat tekinthettünk meg, a Hotel Transylvania szörnyeivel köthettünk barátságot, más kultúrát ismerhettünk meg a Törökök által, és végül a Közmunkások(k) készítették elő a helyszínt a délután következő programjaira.

   Annyi csodálatos jelmez volt, hogy nem is tudtam volna dönteni a zsűri helyében. Miután felvonult az összes csoport, a zsűri elment, hogy meghozza döntését. Ez idő alatt különféle ügyességi játékokon vehettünk részt: házatlan mókus, seprű adogatás zenére, és limbó-hintó. Közben finom sütiket és szendvicseket lehetett vásárolni a büfében. Csodásan éreztük magunkat a játékok közben, kötetlenül beszélgethettünk egymással és a többi diákkal. Táncoltunk, játszottunk, buliztunk. A zsűri eredményhirdetésénél már nagyon izgatottak voltunk.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

Egyéni kategória

A legötletesebb jelmez: Láthatatlan ember 

A kis csoportok:

1. helyezett: a Vadnyugat (6.a) és a Kőkorszaki szakik (8.a),
2. helyezett: a Törökök (8.b)

Különdíjban részesült: a Bódi family (6.a) és a Násznép (6.b).

A nagy csoportok jelmezes versenyében szintén holtverseny alakult ki:

1. helyezett: Miénk az erdő (8.t) * Hullámvasút (5.t) * Aquaworld- Az óceán titkai (6.m)
2. helyezett: Gladiátorjátékok (5.m)

A nagy csoportos produkciók külön kategóriákban mérettették meg magukat:

A leghumorosabb előadás: Magyar férfi szinkronúszó válogatott (6.t) és a TV műsorok (7.m)

A legdolgosabbak: a Közmunkások(k) (8.m). 

A legsportosabbak: a Foci VB 

A legmuzikálisabbak: A Hotel Transylvania szörnyei (5.b) és a Celebek (7.t) 

A legfiatalabbak: A pingvinek (2.a) 

   A díjazottak ajándékait ezúton is nagyon szépen köszönjük az ISzSz (Iskolai Szülői Szervezet) szülőinek, a Kehely cukrászdának, Mártika néni cukrászdájának és a Somogyi Iskola-Együtt a Gyermekekért Alapítvány munkatársainak.

                Mayer Blanka Zsuzsanna (6.m osztály) beszámolója   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.március.18.hétfő - 13:41:25
Nyomtatóbarát változat email valakinek