POZÍCIÓ --->   Hírek


   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, kimagasló szakmai munkája elismeréseként Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője vehette át az „Abony Sportjáért” kitüntetést.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Lőrinczy Attila részére. A díjazottat polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!Lőrinczy Attila a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán szerzett birkózó szakedzői képesítést, majd testnevelő tanári diplomát. Óvodásoktól a felnőttekig foglalkozik birkózni vágyók oktatásával. A legelhivatottabb versenyzők közül az edzői utánpótlást is építi. A sport iránti szeretetet családi örökségként hozta magával és adja tovább gyermekeinek is. Fanatikus edző, önzetlen sportbarát.
 
23 éve az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője. Skultéty Sándor nyomdokaiba lépve, neki köszönhető, hogy az abonyi birkózás, utánpótlás-nevelés a magyar birkózás élvonalában van a mai napig is. Több száz gyermeknek mutatta meg a birkózás rejtett fogásit. Versenyzői több mint 30 magyar bajnoki címet szereztek. Legeredményesebb versenyzői: Molnár József Európa Bajnokság 5. helyezett, Világbajnokság 7. helyezettje, Molnár Nikolett Európa Bajnokság 3. helyezettje.
 
Őszintén tiszteli elődeit. 19 éve bátyjával, Lőrinczy Lászlóval szervezi Skultéty Sándor emlékére a nemzetközivé vált birkózótornát és szoros barátság fűzi példaképéhez, Varga János olimpiai bajnokhoz. Kitartóan küzd azért, hogy a birkózó utánpótlás-nevelés feltételei javuljanak, és megépüljön Abonyban egy új, korszerű birkózóterem. Eddigi tevékenysége alapján méltán érdemli meg az Abony Sportjáért kitüntető címet.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Lőrinczy Attilának a kitüntetéshez, és további jó munkát, sikereket kívánunk! 
 
Darányi Erika
 
 
 


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.december.13.csütörtök - 19:54:32
Nyomtatóbarát változat email valakinek