POZÍCIÓ --->   Hírek


   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi tanulmányi és sporteredményei elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült Baksa Bence, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. b osztályos tanulója, az Abonyi Birkózó Club versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Baksa Bence részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Baksa Bence szintén kitűnő tanuló, immár 7 éve. 2017/2018-ban a Gyulai Iskola „Akikre a legbüszkébbek vagyunk” kitüntetést adományozta részére. Az Arany János Nyelvész Verseny Országos Döntőjében 11. helyezést, a London Bridge Angol Nyelvi Versenye Országos Döntőjében 14. helyezést, Fizika tantárgyból a megyei tanulmányi versenyen 9. helyezést ért el.

Az Abonyi Birkózó Club versenyzőjeként 2016-ban az Év sportolója címet nyerte el.  2018-ban szabad és kötöttfogásban is többször állhatott a dobogó tetejére. A Közép-magyarországi területi diákolimpián kötött és szabadfogásban is 1. helyezést ért el. A Macedóniában megrendezett nemzetközi birkózóversenyen, 76 kg-os súlycsoportban 1. helyezést ért el, és a Legeredményesebb Külföldi Fiú Versenyző címet is megkapta.  

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Baksa Bencének a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk! 

Darányi Erika


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.december.13.csütörtök - 19:28:06
Nyomtatóbarát változat email valakinek