POZÍCIÓ --->   Hírek


jenes_virag_tudoatultetett_sportolo_szervatultetettek_vilagbajnoksaga_malaga_abony_szolnok_abony.hu_2017.jpgHazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország szervátültetett sportolói mérkőztek meg egymással. 
 
A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat. 
 
A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken. Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

A világversenyen a Trappancs Egyesület abonyi származású, ma már Szolnokon élő sportolója is részt vett: Jenes Virág 16 éves, cisztás fibrózisa miatt 2009 óta tüdőátültetett. Két éve atletizál versenyszerűen, a tavalyi Szervátültetettek Európa Bajnokságáról már érmekkel tért haza, de Világbajnokságon most volt először.
  
Virág kitartása és akaratereje lenyűgöző 
 
A Szervátültetettek Világbajnokságáról 3 bronzéremmel tért haza, amit 200 méteres síkfutásban, kislabdahajításban és a 4x400 méteres női futóváltó tagjaként szerzett. 
 
Ezeket olvasta már?
 
 
 
    
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2017.július.24.hétfő - 13:52:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek