POZÍCIÓ --->   Hírek


Az utóbbi években jelentős számban keletkeztek az aratással, betakarítási munkákkal összefüggő tevékenységekből származó tüzek, melyek komoly károkat jelentenek mind a tulajdonosok, mind az önkormányzatok számára.

Ezen felül a tüzek eloltása - gyakran nagy kiterjedésük miatt - nem csak a hivatásos, de az önkormányzati tüzoltóságok, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek eszközeit is lekötik, igénybe veszik. Mindezek figyelembe vételével kiemelten fontos, hogy a betakarítási munkákat végzők figyelmét felhívjuk az aratási munkák biztonságos végrehajtására, és az aratással összefüggő tüzek megelőzésének fontosságára.

A jogszabályváltozásokból adódóan, a lakosság és a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése céljából hatóságunk kiemelt figyelmet fordít a szabályozási háttér módosításainak teljes körű megismertetésére, betartatására.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Pest Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottsága és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség konferenciát szervez a "Mezőgazdasági betakarítási munkákkal összefüggő tüzek megelőzése" címmel, Ceglédi-, Nagykátai-, és Nagykőrösi Járások illetékességi területén található valamennyi gazdálkodó-, és civil szervezetek, falugazdásza részére.

A konferencia időpontja: 2017. 05. 25. (csütörtök) 14:00 óra
Helyszín: Pest Mgyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség (2700 Cegléd, Széchenyi út 24-26.)

Aki részt kíván venni a konferencián, kérjük, hogy azt a cegled.hatosag@katved.gov.hu elektronikus címre küldött rövid levelében a résztvevők tervezett létszámának, elérhetőségének megjelölésével jelezze részünkre, lehetőség szerint 2017. 05. 22. nap, 16:00 óráig.

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály

Kapcsolódó, letölthető dokumentumok:
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2017.május.18.csütörtök - 13:16:14
Nyomtatóbarát változat email valakinek