POZÍCIÓ --->   Hírek


szabados_monika_szabados_ildiko_szakma_sztar_fesztival_abony_abony.hu_2017.jpgSzabados Mónika pincérként, húga Szabados Ildikó cukrász tanulóként méreti meg magát a rangos, országos versenyen.
 
Mónika a 2015/2016-os tanévben a szolnoki "KERÓ" tanulójaként 1. helyen végzett a Szakma Sztár Fesztiválon vendéglátásszervező-vendéglős szakmában, majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjén bizonyíthatott felszolgálóként. Az elmúlt években megnyerte az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, kiváló eredményekkel tért haza a Tatai Farsang Kupáról és a szolnoki Pelikán Kupáról is. Idén márciusban pincér kategóriában indult a Wordskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogatóversenyén, és bekerült a SkillsHungary verseny 4 döntőse közé. Tehát, ami már biztos, hogy korosztályában, hazánk 4 legjobb pincére között tarthatjuk számon az abonyi Szabados Mónikát! 

A Szakma Sztár Fesztivált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezi meg minden évben. Az idén már 10. jubileumát ünneplő versenyt 2017. április 24-26. között tartják Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban. A háromnapos fesztivál keretein belül rendezik meg számukra a döntőt, ahonnan már csak 1 versenyző juthat tovább, és nyeri el a lehetőséget, hogy szakmájában Magyarországot képviselhesse 2017 októberében Abu Dhabiban, a „Worldskills”-en, a „Szakmák olimpiájának” keresztelt világversenyen.
 
szabados_monika_szakma_sztar_fesztival_skillshungary_wordskills_pincer_abony_abony.hu_2017.jpg
 
 
 
A 21 éves Mónika a szolnoki Garden Hotelben dolgozik főállásban, mellette pedig a Pallasz Athéné Egyetem turizmus-vendéglátás szakának levelezős hallgatója. A neves megmérettetésen a hotel szponzorálásával indul, de segítséget kapott a feladatokra való felkészülésben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakembereitől is. 
 
 
 
 

szabados_ildiko_szakma_sztar_fesztival_cukrasz_abony_abony.hu_2017.jpgHúga Szabados Ildikó, a szolnoki "KERÓ" tanulója a Szakma Kiváló Tanulója verseny keretében jutott be az országos döntőbe, ahol 7 pályatársával kell megküzdenie a Cukrász Szakma Kiváló Tanulója címért a Szakma Sztár Fesztiválon. A felkészüléshez óriási segítséget és támogatást kapott a szolnoki Marcipán Cukrászdától, és tanulófelelősétől, Kis Zoltántól. A 17 éves Ildikót már most az ország 8 legjobb cukrász tanulója között üdvözölhetjük.
 
 
Szorítsunk együtt a Szabados testvérpárnak 2017. április 24-26. között, hogy Mónika pincérként, Ildikó pedig cukrász tanulóként megszerezhesse a számukra legideálisabb helyezést! Már most nagyon büszkék vagyunk rájuk!
 
A cikk szerzője: Darányi Erika


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2017.április.21.péntek - 11:45:25
Nyomtatóbarát változat email valakinek