POZÍCIÓ --->   Hírek


mnasz_hck_gokart_magyar_bajnok_ifj_toth_sandor_abony_2016.jpgIfj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, így Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnoka. 
 
A bajnoki címet a MNASZ által szervezett HCK-OAGB Bajnokság sorozatában a 12. záró forduló után sikerült megszereznie november 5-én. Sanci még csak 17 éves (!), mégis a magyar gokartozás egyik reménysége. A tavaly még ezüstérmes versenyző eredményeivel méltó tekintélyt vívott ki versenytársai és a szakosztály körében is.
 
Sanci ünnepélyes díjkiosztó gála keretében veheti majd át bajnoki címét 2017. január 7-én, ahol egyúttal felkerül a mindenkori bajnokok falára és indulhat a Bajnokok Tornáján is.

- Az utolsó futamra a bajnokságot vezető első három srác pontegyenlőséggel érkezett, azaz holtversenyben. Az szerezhette meg a bajnoki címet, aki megnyeri az utolsó futamot. Sajnos nekünk év közben sikerült kb. 30 pontot eldobni, így lehetett ilyen szoros a befutó, de Sanci a véghajrában nem adott esélyt másoknak. Az időmérőt egyedüliként 43-as idővel, (43,990-s) abszolút legjobb eredménnyel (HCK-OAGB teljes mezőnyt figyelembe véve) megnyerte, így első rajthelyről (pole-ból) indulva, már az elején tekintélyes előnyt kiépítve, a végén már csak a biztonsági körökre törekedve megnyerte a BudaRingen rendezett utolsó fordulót, s ezzel együtt a bajnoki címet is – egészítette ki Tóth Sándor, Sanci édesapja.
  
Sanci bajnoki címével lehetősége nyílik részt venni a madridi gokart világbajnokságon (KWC - Kart World Championship), melyet 2017. július 25-30. között rendeznek meg a spanyol fővárosban.
 
- A világbajnoksághoz támogatókat kell keresnünk, mert a felkészülés, a kiutazás és a versenyzés költségét egyedül nem bírjuk. Ha sikerül megteremteni az anyagi feltételeket, a 145-ös rajtszám lesz a miénk! - mondta előremutatóan Tóth Sándor, Sanci édesapja.
 
A bajnoki cím megnyerését a kecskeméti 12. Gulyás Kupán való részvétellel ünnepelték, ahol a fiatal abonyi tehetség nagynevű versenyzőkkel csatázott.
 
- Sanci a Senior Max kategóriában állt rajthoz, ahol együtt mentek a RotaxMax, (33le), a  DD2 váltós 2 sebességes (38le) és a KZ-2 váltós 6 sebességes (45le) gépek, olyan nagy nevű ellenfelekkel, mint Kancsár Ferenc kétszeres világbajnok, Kálmán Péter többszörös magyar bajnok, vagy Bakos András sokszoros magyar bajnok. Sancinak sikerült a külön is értékelt RotaxMax kategória 3. helyét megszereznie, míg az első futamon az összetett negyedik helyen ért be - tette hozzá a büszke édesapa.
  
Sanci tehát a gokart világbajnokság küszöbén áll, de lehetséges szereplésének egyelőre anyagi korlátai vannak. A Tóth család ezért keresi, várja szponzorok, támogatók segítségét, hogy az abonyi ifj. Tóth Sándor megmérettethesse magát a madridi Kart World Championship-en.
 
2015-ben egy egyesületet is létrehoztak Tóth Motorsport Egyesület néven, melynek egyik fő célja a versenyeztetés, a tehetségkutatás, az utánpótlás-nevelés, másik fő irányzata pedig a biztonságos közlekedés elősegítése, javítása, a fiatalok közlekedési kultúrájának, moráljának elősegítése. Ifj. Tóth Sándor világbajnoki szereplését a Tóth Motorsport Egyesületen keresztül támogathatja.

Elérhetőségek:
Tóth Motorsport Egyesület
Elnök: Tóth Sándor
2740 Abony, Bocskai u. 6.
Tel.: +36-70/948-6116
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk!
 
Cikk: Darányi Erika
Fotók: amatorgokart.hu
 
További információt a Tóth Motorsport Facebook oldalán talál, ide kattintva. 
 
Kapcsolódó hírek:   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.november.15.kedd - 12:50:08
Nyomtatóbarát változat email valakinek