POZÍCIÓ --->   Hírek


Még maga Csányi Sándor, a gulyáskirály sem gondolta volna annak idején, hogy a Szolnoki Gulyásfesztivál így kinövi magát. A ma már nemzetközi szintű, többnapos rendezvényt az abonyi Csányi Sándor ötlete alapján rendezték meg először a ’90-es években. Idén már 18. éve tartják meg ezt a nagyszabású rendezvényt a szomszédban, szeptember 8-11. között, melyre az abonyi emberek is szívesen ellátogatnak. A program-sorozaton 50-60 ezer látogatóra számítanak.
 
- Ez egy nagyon összetett rendezvény: tizenhat országból képviselik magukat a főzőversenyen, és ez csak egy része a projektnek! Már ez önmagában egy óriási szám, de ezen kívül még nagyon sok program és koncert van. Ami a 0. napon nagyon meglepett, hogy közel 150 motoros vonult fel, a tavalyi 50-hez képest. Az ember sosem elégedett, mindig jobbat és jobbat akar. Nyilván, ha ennek vége lesz, értékelünk – mondta Csányi Sándor, az esemény egyik főszervezője megkeresésemre.

Augusztusban Abonyban az I. Abonyi Tarka Borjú Főzőversenyt szervezte meg, amely nagyon jól sikerült. Jövőre még nagyobb volumenű rendezvényt farag belőle – ígérte egy korábbi interjúban, és mi elhisszük neki. 
 
 
Cikk és fotó: Darányi Erika
 
 
Jó tudni! A Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület nemrégiben a Hungarikum Szövetség tagjai közé került! 
 
 
Kapcsolódó hírek:   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.szeptember.10.szombat - 09:31:02
Nyomtatóbarát változat email valakinek