POZÍCIÓ --->   Hírek


jenes_virag_abony_europa_bajnoksag_szervatultetett_2016.jpgAz idei évben kilencedik alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságát, ezúttal Finnország adott otthont az eseménynek július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatott 45 sportolóból állt: 26 vese-, 10 máj-, 3 kombinált vese+májtranszplantált sportoló, két tüdő-, és négy csontvelőátültetett sportoló mellett 3 művesekezelt sportoló került be a 2016-os válogatott csapatba. A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül. Közöttük az abonyi Jenes Virág, aki 14 éves és cisztás fibrózis alapbetegsége miatt 2009 óta tüdőátültetett – számolt be az önkormányzatnak Feszt Tímea Diána, a Trappancs Egyesület elnöke.

jenes_virag_abony_europa_bajnoksag_szervatultetett_atletika_2016.jpgVirág rendszeresen jár atlétikaedzésre, az elmúlt 2 évben minden hazai szervátültetetteknek rendezett versenyen részt vett. Ez az Európa Bajnokság élete első nemzetközi versenye volt, ahol óriási sikerrel szerepelt. 100 méter síkfutásban, kislabda-dobásban és távolugrásban megszerezte a korosztályos aranyérmet, majd a 4x100 méteres női futóváltó tagjaként a dobogó harmadik fokáig futottak és elhozták a bronzérmet.

Virág felkészítését és kiutazását Abony Város Önkormányzata is támogatta. Szívből gratulálunk Virágnak, és köszönjük a felkészítést!

Darányi Erika


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.július.26.kedd - 08:59:35
Nyomtatóbarát változat email valakinek