POZÍCIÓ --->   Hírek


rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgA Békéscsabai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte annak a 29 éves abonyi férfinak és társának, egy 30 éves békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, akik „designer drogokat” állítottak elő és árulták is azokat.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy az abonyi illetőségű, de ténylegesen Szolnokon élő férfi heti rendszerességgel új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító szereket küldött postai úton a békéscsabai gyanúsított részére azért, hogy azok felhasználásával „herbált”, „biofüvet” állítson elő, azaz a bódító szereket oldat formájában szárított gyógynövényekkel keverje össze. A művelet elvégzését követően a békéscsabai férfi a kész „herbált” postai úton küldte vissza, amelyért cserébe rendszeres anyagi ellenszolgáltatás kapott az abonyi férfitól, aki pedig a visszaküldött anyagot továbbértékesítette.

A békéscsabai gyanúsítottat a rendőrség 2016. június 20-án 14 órakor Békéscsabán, a Posta közben igazoltatta, melynek során az általa használt személygépkocsiban fehér port és kristályt, továbbá zöld növényi törmeléket találtak. A rendőrség ezt követően házkutatást végzett a terhelt tartózkodási helyén, ahol 96 db rózsaszín tabletta, valamint további kristályos anyag került elő, majd a gyanúsított állandó lakóhelyén is, ahol nagy mennyiségű, pszichoaktív anyag keveréséhez, az ún. „herbál” előállításához használt anyagokat, így orvosi zilizt (fehérmályvát) és aceton oldószert foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt zöld növényi törmelékben a „herbál” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A rendőrség az abonyi gyanúsítottat Szolnokon szintén 2016. június 20-án 16 órakor vonta intézkedés alá, amelynek során a használatában levő személygépkocsiban egy műanyag zacskóban elhelyezve fehér kristályos anyagot találtak. A gyanúsított által bérelt szolnoki garázsban a rendőrök pedig a „herbál” készítéséhez, keveréséhez használt, anyagmaradvánnyal szennyezett eszközöket, vegyszereket, továbbá növényi törmeléket foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt fehér színű kristályos porban a „kristály” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrség az abonyi gyanúsítottat Szolnokon szintén 2016. június 20-án 16 órakor vonta intézkedés alá, amelynek során a használatában levő személygépkocsiban egy műanyag zacskóban elhelyezve fehér kristályos anyagot találtak. A gyanúsított által bérelt szolnoki garázsban a rendőrök pedig a „herbál” készítéséhez, keveréséhez használt, anyagmaradvánnyal szennyezett eszközöket, vegyszereket, továbbá növényi törmeléket foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt fehér színű kristályos porban a „kristály” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.  

Az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelésére az eljárás meghiúsításának, megnehezítésének, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.június.26.vasárnap - 11:26:23
Nyomtatóbarát változat email valakinek