POZÍCIÓ --->   Hírek


Scrap Art IoT - A szolnoki Tiszavirág Fesztiválon „csíptük nyakon” az abonyi Rozsdás Kft. köztéri tárgyait, amit az esős idő ellenére is sokan megcsodáltak.

Az akár három méter magas és három méter széles köztéri alkalmatosságok gyártását tavaly kezdte meg a vállalkozás. A tárgyak egyedisége nem csak nagyságukból adódik, sokkal inkább az teszi őket különlegessé, hogy fémhulladékokból környezetkímélő módon állítják elő és csak a fantázia szab határt az alkotásoknak.

Egységes célként lebeg a cégvezetés előtt, hogy maradandót és szépet alkossanak. Adott egy halom fém hulladék. Gondold tovább. Adj hozzá egy nagy adag fantáziát és szakértelmet, végy egy marék művészi érzéket, és egy csipet környezetkímélő, okos gondolkodásmódot. Az elkészült darabokat mutasd be büszkén! Ezt teszi az abonyi Rozsdás Kft. is.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez! Fotó: Szilágyi Tamás

A modern városok nyugalma – Scrap Art IoT

A visszajelzések alapján a fesztiválozók és a szervezők kedvenceivé váltak a „Scrap Art” fantázianévre keresztelt kiállított tárgyak. Az emberek rácsodálkoznak a nagyméretű, fémből készült kivételes helikopterre, földgömbre, vasalóra, de az abszolút favorit, a „Vele fényképezkedtek a legtöbben” kategória első számú győztese az új Scrap Art IoT, azaz „Okospad”, amely ízléses kialakítása mellett nem csak a nyugalmat, a pihenést jelentheti a modern városok rohanásában, de az internet és mobilfeltöltési lehetőségével a hozzánk nőtt kütyükről is gondoskodik. Amíg mi a padon ülünk, és a Tisza sodrásában, vagy az új Tiszavirág gyaloghídban gyönyörködünk, az „Okospad” hű társa, a patinás lámpa elvégzi telefonunk feltöltését, és máris szörfölhetünk tovább.

- Az idei év kiemelt feladata az alkotások népszerűsítése – tudtuk meg Antal Sándortól, a Rozsdás Kft. ügyvezetőjétől. – Szerencsére összességében pozitív a fogadtatás a települések és a fesztiválokra kilátogatók körében is, sőt Egerben a fesztivál után tartanának meg belőlük – egészíti ki Antal Sándor.

A 2015. év legjobb vállalkozás nemzetközi díj nyertese, és az „Év Vállalkozója” díjjal Abony városában kitüntetett cég folyamatosan részt vesz külföldi és hazai kiállításokon, fesztiválokon, és a köztéri szobrok értékesítése is beindult. Nemrégiben az amerikai Eagle Ottawa kanadai vállalatától kaptak megbízást egy fémhulladékból kialakított fal elkészítésére és egy kifordított autóülést ábrázoló szoborra, amely a cég fő tevékenységét hivatott szimbolizálni.


Nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a szolnoki rendezvényen való tartózkodásunk idején a Rozsdás Kft. köztéri szobrait, köztük az „Okospadot” nagyon sok érdeklődő szempár vette szemügyre, és próbálta ki. Büszkén újságoltam egy fiatal párnak, - aki megkért minket, hogy fotózzuk le őket a padon, hogy abonyi cég gyártja ezeket a nagyon ötletes és esztétikus tárgyakat. Nagyon tetszett nekik is.


A Rozsdás Kft. által készített remekművek a következő helyszíneken láthatók legközelebb:

- 2016. június 14-18. Tiszavirág Fesztivál, Szolnok, Tiszai Hajósok Tere
- 2016. július 7-10. XX. Egri Bikavér Ünnep Szent Donát Napján


A termékekről bővebben szeretne tájékozódni? Itt megteheti.

A tárgyak megtekinthetők személyesen is a vállalkozás székhelyén:

H-2740 Abony, Baross Gábor út 2.
Web: www.scrapart.eu, www.rozsdaskft.hu
E-mail: info@rozsdaskft.hu
Mobil: + 36 30-517-0895
Tel./Fax: + 36 53 360-392

Cikk: Darányi Erika   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.június.16.csütörtök - 14:53:09
Nyomtatóbarát változat email valakinek