POZÍCIÓ --->   Hírek


Rangos állami és megyei kitüntetéseket vehettek át abonyiak 2015-ben, de a település Képviselő-testülete is számos neves díjat kiosztott. Az alábbi összefoglalóban a teljesség igénye nélkül összegezzük, milyen díjakat, kitüntetéseket érdemeltek ki az elmúlt évben a településen élők és a városból elszármazott, itt született személyek, kikre méltán lehetünk büszkék. Az összefoglalóban hónapokra lebontva mutatjuk be a díjazottakat. Ha van olyan 2015. évben kitüntetett személy, aki nem szerepel a felsorolásban, kérjük küldjék el nekünk a sajtoreferens(kukac)abony(pont)hu e-mail címre. 
 
Darányi ErikaJanuár 


- Arany diplomát kaptak fúvósaink
 
 
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület Évköszöntő Minősítő Hangversenyt tartott a Városi Sportcsarnokban 2015. január 24-én. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije a zenekarnak "Koncertfúvós" C kategóriában arany, "Show" B kategóriában pedig kiemelt arany diplomát adományozott. 
 
Beszámolónk ide kattintva olvasható el.
 
Február
 


- Kitüntették a fatolvajokat tetten érő abonyi polgárőröket 

Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár két abonyi polgárőrnek, akik többször segítettek a lakóhelyükhöz közeli erdőben garázdálkodó fatolvajok rendőrkézre kerítésében. Juhász Pálné és Kelemen Józsefné február 2-án a miniszteri okleveleket a Földművelésügyi Minisztériumban vették át. 
 
Cikkünk a témában ide kattintva tekinthető meg. 
 
 
 
 
- Elismerték Pintér János pedagógus munkáját   
 
Pintér János, a Somogyi Imre Általános Iskola pedagógusa emléklapot vehetett át február 4-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon a 2014/2015-ös tanévben az ORFK-OBB által meghirdetett SULIMoped tanfolyamon végzett áldozatos munkájának elismeréséül.   
 
 
 
 
 
 

- Átadták a 2015. év „Abony Város Sportolója”, „Abony Sportjáért” és a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat 
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 26-i ülésén immár ötödik alkalommal adta át az „Abony Város Sportolója”, az „Abony Sportjáért” és a „Jó tanuló, jó sportolója” díjakat, melyek odaítéléséről január 29-i ülésén döntött a Z-22/2015. (I. 29.) számú határozatában.   
 
A Képviselő-testület a 2015. évben „Abony Város Sportolója” díjat adományozott Csáki Edinának, Mádi Csabának, Kosaras Józsefnek és Molnár Andrásnak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak kedvelt sportágukban. Csáki Edina és Mádi Csaba a kézilabdában, Kosaras József az erőemelésben, Molnár András pedig a fogathajtásban ér el kimagasló sikereket. Az „Abony Sportjáért” díjat az idei évben Nagy Gáborné, a Somogyi Imre Általános Iskola nyugalmazott igazgatója kapta, a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat pedig Fehér Levente, a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója vehette át. A díjazottak az elismerés részeként könyvet, kupát és oklevelet kaptak.
 
Ide kattintva olvashatja el beszámolónkat.   
 
 
 
Március   
 
 
- Babérkoszorú-díjat kapott Zalán Tibor   
 
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 15. alkalmából átadta többek között a Babérkoszorú-díjakat március 13-án a Pesti Vigadóban. Magyarország miniszterelnöke megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyarország Babérkoszorúja díjat adott át Zalán Tibor, abonyi születésű, József Attila-díjas költő részére. 

Itt tekintheti meg, mit írtunk korábban. 
 
Dr. Homoki Ildikó Abony házi gyermekorvosa 3. helyezést ért el a 2014-es Év orvosa pályázaton   
 
Megvannak a közönségjelölt díjazottak - a 2014-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázaton a betegtörténettel felterjesztett orvosok, valamint a kórházi osztályok nemes versengésében egyaránt eredmény született. Míg az egyéni jelöltekről az internetes szavazás során a nagyközönség, a csoportos felterjesztettek rangsoráról a díjalapítókból álló zsűri döntött. Az idei legjobbak elismeréseiket 2015. március 27-én, az Astellas Díjátadó Gálán ünnepélyes keretek között vehetik majd át. 
 
Cikkünk a témában ide kattintva érhető el. 
 
 
 
  
Május   


- Először adták át az „Abony Közbiztonságáért” díjat   
 
Az idei Pünkösdölő keretében először adták az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetést, melynek alapításáról 2015. február 26-i ülésén döntött a Képviselő-testület. „Abony Közbiztonságáért” kitüntetésben részesült Jandácsik Pál, Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának közterület-felügyelője, a Képviselő-testület április 30-i zárt ülésen hozott határozata alapján. A kitüntetést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át plakett, oklevél és 100.000 Ft pénzjutalom kíséretében a Művelődési Ház színháztermében. 
 
Az eseményről írt beszámolónk ide kattintva tekinthető meg.   
 
 

- "Abonyiak Abonyért" kitüntetést vehetett át Györe Tibor Pál, Krupincza János és Temesközy Tamás
  
 
A 2015. évi Abonyiak Abonyért kitüntető díjakat május 23-án, szombaton este 6 órakor adták át a Kultúra Házában. Az alapítványnak immár 20. alkalommal volt lehetősége erre a hálás feladatra, hogy kiválassza azokat az abonyi személyeket, akiknek kitüntető díjakat adományoz Abony város fejlődése érdekben kifejtett munkájuk, közösségi tevékenységük elismeréseként a társadalmi élet bármely területén. A javaslatokat indoklással alátámasztva május 14-ig lehetett eljuttatni a kuratórium részére, a döntés pedig május 15-én született a számtalan beérkezett javaslat közül. Az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma 2015. évben Abonyiak Abonyért kitüntető díjban részesíti Györe Tibor Pált, Krupincza Jánost és Temesközy Tamást. A kitüntetéseket Abonyiak Abonyért feliratú dísztányér és virágcsokor kíséretében a kuratórium elnöke, Pető Zsolt, és tagjai Nagy Gáborné, Korbély Csabáné és Tóth Ernő adták át a pünkösdi városi rendezvény keretén belül. Nem kérdés, hogy a kitüntetett személyek megérdemelten vehették át a díjakat, életútjuk, hivatásszeretetük példaértékű lehet mindannyiunk számára. 
 
Erről az eseményről itt tudósítottunk.
 
 
Június   


- Átadták az „Abony Közoktatásáért” díjat Jubiláló és nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttek a pedagógusnapon

2015. június 05-én tartották meg a hagyományosan, minden évben megrendezésre kerülő Városi Pedagógusnapot Abonyban, a Kultúra Házában.

Abony Város Önkormányzata 2015-ben „ABONY KÖZOKTATÁSÁÉRT” díjat adományozott: 
- Gönczöl Józsefné Katikának a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola nyugdíjba vonuló tanítónőjének, 
Pintér Jánosnak a Somogyi Imre Általános iskola tanárának és 
Herédi Jánosnak, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanárának. 

Juhász Tiborné óvodapedagógust nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték. Teca óvó néni több mint 41 éves szolgálatáért, PEDAGÓGUS SZOLGÁLATÉRT emlékérmet vehetett át. Gönczöl Józsefné Katikát és Pintér Jánosné Gyöngyikét nyugdíjba vonulása alkalmából is köszöntötték. Munkájuk elismeréseként PEDAGÓGUS SZOLGÁLATÉRT emlékérmet vehettek át. 

A pedagógusnapról itt írtunk.

 

- Soós Fanni Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója   

A héten adták át a Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója díjakat a Földművelésügyi Minisztériumban. Az abonyi Soós Fanninak, aki a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanulója Simicskó István Sportért felelős Államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit Köznevelésért felelős Államtitkár adta át. Fanni a Fergeteg Triatlon Se első éves válogatott ifi sportolója, aki triatlonban, duatlonban és atlétikában szerzett országos bajnoki címeket és ért el kimagasló nemzetközi eredményeket. 
 
A beszámoló ide kattintva olvasható el.   
 
 
 
 
Július   


- Átadták az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést   
 
Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végzett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez. A kitüntetésből évente egy adományozható, mellyel plakett, oklevél és pénzjutalom kerül átadásra. A Képviselő-testület Z-131/2015.(V. 28.) számú határozatával döntött a kitüntetés átadásáról. A díjat Abony Város Önkormányzata nevében Semmelweis-nap alkalmából, 2015. július 3-án Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át Dr. Speckner Nándor nyugalmazott gyógyszerész úrnak. 

Cikk és fotók ide kattintva érhetők el. 
 
 
 
 

Augusztus - Díszpolgári címeket adtak át Abonyban nemzeti ünnepünk alkalmából   
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Z-150/2015. (VI.25.) számú határozatával döntött az „Abony Város Díszpolgára” cím adományozásáról. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete még 2015. február 26-i ülésén határozott arról, hogy a díszpolgári címeket minden évben a legnagyobb állami ünnepünkön, augusztus 20-án adja át a Polgármester. Korábban ezt a címet a decemberi, ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át.   Az „Abony Város Díszpolgára” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/1995. (XI. 07.) számú önkormányzati rendelet értelmében: „Abony Város Díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki Abony Városa érdekében kifejtett kiemelkedő jelentőségű tevékenységével vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely egyértelműen hozzájárult a település fejlődéséhez, értékei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javulásához, a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató ember magatartása miatt egyébként személye vagy annak emléke köztiszteletben áll.” 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. évben „Abony Város Díszpolgára” címet adományoz dr. Gajdos István Józsefnek és Zalán-Lipák Tibornak. 

Ide kattintva nézheti meg az eseményről készült fotókat és a beszámolót.   
  

- Kitüntették birkózó legendánkat 

Mintegy száz katona, kormánytisztviselő, közalkalmazott és polgári személy vett át elismerést Hende Csaba honvédelmi minisztertől Szent István király ünnepe alkalmából augusztus 19-én, a Stefánia Palotában. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke állami ünnepünk, 2015. augusztus 20-a alkalmából a MAGYAR ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZTJE kitüntetés POLGÁRI TAGOZATÁT adományozta a világ birkózósportjában elért sikereivel Magyarország jó hírét öregbítő versenyzői pályafutása, valamint kivételesen eredményes edzői munkája elismeréseként Varga János nyugállományú ezredes olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető részére.

A kitüntetésről itt számoltunk be.

 
 
 
Megmérettetés 
- Bennünk nyílnak a virágok – Kunfalvi Melinda kiválósági érdemérmet szerzett Brazíliában 

A brazíliai Sao Pauloban augusztus 12-15. között megrendezésre kerülő „Szakmák Olimpiáján”, a Worldskills világversenyen Magyarország képviseletében Melinda is fontos szereplője volt a magyar delegációnak, ahol virágkötészetben egyedüliként képviselte hazánkat. 
 
Meme, aki azóta már mestervizsgát szerzett a virágkötészetből, a 21 ország képviseletében megjelent versenyzők közül 8 helyezést ért, és kiválósági érdeméremmel tért haza Brazíliából. 
 
A Memével készített interjúnk ide kattintva olvasható el újra.
 
 


Szeptember 


- Születésnapján nevezték el Varga Istvánról a Városi Sportcsarnokot 

2015. szeptember 7-én, 11 órai kezdettel került sor az abonyi Varga István Városi Sportcsarnok névadó ünnepségére a sportcsarnok előtti területen. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i zárt ülésén döntött arról, hogy az Abony, Kossuth tér 18. szám alatti Városi Sportcsarnokot a néhai Varga István világválogatott kézilabdázóról nevezi el, méltó emléket állítva ezzel a világbajnok kézilabdázónak. Varga István tavaly decemberben hosszú betegség után hunyt el. 

Ide kattintva olvashatja el, mit írtunk az eseményről.

 
 
 
- Virágos Abonyért” címek átadása 

A 2015. szeptember 24-i Képviselő-testületi ülésen napirend előtt átadták a „Virágos Abonyért” címeket. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 14/2013 (VI. 29.) számú rendeletével alkotta meg a Virágos Abonyért címet azzal a céllal, hogy a lakosság bevonásával is javuljon a város köztisztasága és városképe, fejlődjenek zöldterületei. A pályázatot minden évben május 1-ig hirdeti ki a Képviselő-testület, melyre július 15-ig várja a pályamunkákat.  Három kategóriában lehet pályázni a „Virágos Abonyért” címre: kertes ház, utca és balkon. Idén balkon és utca kategóriában nem érkezett pályázat a Településfejlesztési Osztályra, a nyertesek a kertes ház kategóriából kerültek ki. A Képviselő-testület 2015. augusztus 27-i zárt ülésén, Z-169/2015. (VIII. 27.) számú határozatával döntött a címek odaítéléséről. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony tájékoztatta a jelenlévőket, hogy idén nagyon kevesen pályáztak a címre, majd az oklevél és a címet hirdető tábla átadása mellett gratulált a díjazottaknak. Köszönetét fejezte ki, hogy gondos gazda módjára járnak el, és elmondta, hogy a pályázat három nyertese egy évig kommunális adómentességben részesül. Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Virágos Abonyért címet kertes ház kategóriában az alábbi pályázók részére adományozza:  Kelemen Tibor, Tóth Sándor, Debreczeni László. A Képviselő-testület 1. helyezettként Debreczeni Lászlót részesíti 10.000,- Ft pénzjutalomban.   

Itt számoltunk be az eseményről.
 
 
Október   


- Dr. Szabó Évát díjazta az amerikai nagykövet  

Szabó Éva radiológusnak ítélték az idei a Nancy Brinker-díjat. A volt budapesti amerikai nagykövetről elnevezett elismerést a mellrák elleni küzdelem résztvevői kaphatják meg. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ezt, illetve a betegség megelőzésének fontosságát hivatott hangsúlyozni a Nancy Brinker-díj, amelyet hatodik alkalommal adtak át csütörtökön az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén. Segített a gyógyításbanAz elismerést – amellyel a magyarországi emlőrákgyógyítás terén elért kiemelkedő teljesítményeket díjazzák – idén Szabó Éva radiológus kapta mellrák hatékonyabb kezelését segítő diagnosztikai tevékenységéért. 

A díjjal nemcsak emlékplakett jár: Szabó Éva részt egy decemberben, a texasi San Antonióban rendezendő rangos szakmai konferencián. 

Itt számoltunk be a díjról.

 
 
November- Abonyba került a Szent Erzsébet díj

A Váci Egyházmegyei Karitász díját 2015. november 7-én adták át a 2015. évi karitásztalálkozón, melyen a Váci Egyházmegye területén működő 35 karitászcsoport 170 főnyi képviselője vett részt. A program szentmisével indult a Ferences templomban, melyet dr. Varga Lajos váci segédpüspök atya mutatott be - Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébánossal, Miklós Zalán nógrádmegyeri plébánossal és Kiss Dávid diakonoussal. A Szent Erzsébet díjakat a szentmisét követően azoknak az önkénteseknek adták át, akik kiemelkedő szorgalommal, önzetlenül segítik a legelesettebbeket, így az Abonyi Karitász Csoportban tevékenykedő Kozmáné Baranyai Évának. 

Cikkünk a témában ide kattintva érhető el.

 

Megmérettetés
- Sikeres övvizsgát szerzett Japánban Sensei Krupincza János

A Power Karate Sportegyesület vezetője Japánban 52 ország karatésával vett részt a világbajnokságon és az övvizsgán. 

A Sensei Krupincza Jánossal készült interjú ide kattintva olvasható el.

 
 
 
 
- Átadták az „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést

Abony városvezetése 2015-ben alkotta meg azt a rendeletét, mely a kitüntetések, díjak adományozásának rendjét szabályozza. Ebben a rendeletben döntöttek az „Abony Város Szociális Gondoskodásért” díj adományozásáról is, melyet minden évben egy olyan abonyi magánszemély, civil közösség vagy szervezet kaphat meg, aki/amely a szociális és gyermekjóléti ellátás területén kiemelkedő munkát végzett a településen és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez. A díjat a Képviselő-testület első alkalommal Falusi Józsefné számára adományozta a Z-214/2015. (X 21.) számú határozatával. A rendelet értelmében a kitüntetés átadása a november 12-i Szociális Munka Napjához kötődik. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony köszöntötte Falusi Józsefnét, majd a Képviselő-testület nevében Kelemen Tibor aljegyző úrral együtt átadták a kitüntetéssel járó oklevelet, plakettet és virágcsokrot. A kitüntetéssel járó pénzjutalom 100.000,-Ft. A Képviselő-testület 2015. évben „Abony Város Szociális Gondoskodásért” címet adományoz Falusi Józsefné részére. 

Itt írtunk az eseményről.

 
December


- Rangos megyei kitüntetést vehetett át Dr. Pusztai Dezső

Pest megye kiválóságait köszöntötték 2015. december 4-én, Budapesten. A közgyűlés Pest Megyéért Emlékérmet adományozott - az Abonyban élő és részben ebben a városban praktizáló - Dr. Pusztai Dezső  szemész, kontaktológus szakorvos, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet főigazgatója részére, melyet a Pest megyei emberek gyógyításában, és a megelőzés területén felmutatott eredményei alapján vehetett át. A kitüntetést „Pusztai Dezső magas szintű szakmai hozzáértése, személyes elkötelezettsége, példamutató orvosi, vezetői és intézményvezetői teljesítménye révén kiemelkedő módon járult hozzá az itt élő emberek életét, egészségét óvó kórházak és szakorvosi rendelők működésének biztonságához, és az ellátások színvonalának folyamatos fejlesztéséhez. 1990-ben a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Szemészeti Osztályán kezdte pályafutását, ahol 2013 óta főigazgatóként dolgozik. 

Cikkünk a témában ide kattintva érhető el.

 

- Pest megye második legjobb sportiskolája az abonyi Somogyi iskola

A Pest Megyei Diáksport Szövetség minden évben Sportkarácsony alkalmából díjazza a legeredményesebb általános és középiskolákat, valamint az év testnevelőit. A díjakat a Magyar Diáksport Szövetség a 2014/2015. tanévi pontversenyének eredményei alapján ítélték oda. Az elmúlt tanév teljesítményei alapján Pest Megye Közgyűlése és a Pest Megyei Diáksport Szövetség az általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája II. díj elismerésben részesítette az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolát, melynek tanulói főleg atlétika és kézilabda sportágakban indultak a diákolimpiákon különböző korcsoportokban. Országos pontszerző eredményük kimagasló az atlétikában. Az iskola testnevelői: Mayer-Nagy Zsuzsanna, Nagy Attila, Gulyás Péter, Petrezselyem Anita, Farkas-Földi Anikó és Szabó Linda. A díjat a megye vezetői mellett Németh Miklós gerelyhajító olimpiai bajnok és Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes, világbajnok öttusázó adta át a Megyeházán. A kitüntető díjat a 2015. december 11-én megtartott ünnepségen Mayer-Nagy Zsuzsanna és Nagy Attila testnevelők vették át.

Kazinczyné Juhász Ildikó igazgatónővel készített interjúnk ide kattintva olvasható el.


 
- Bátyjainak is szeretne bizonyítani "Abony Város Sportolója"

2015. évben „Abony Város Sportolója” Molnár Nikoletta, az Abonyi Birkózó Club és a Csepeli Birkózó Club kadett válogatott birkózója. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 26-i zárt ülésén döntött a kitüntető cím adományozásáról Z-241/2015. (XI. 26.) számú határozatával. A kitüntetés átadása előtt rövid videóvetítésen bemutatták Niki EB küzdelmét, majd Pintérné Simon Szabina, a Művelődési Ház igazgatója felolvasta a méltatását. A kitüntetéssel járó plakettet, oklevelet és pénzjutalmat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adták át az ünnepi Képviselő-testületi ülés keretében 2015. december 15-én. 

Beszámoló, képek és videó ide kattintva érhető el.

 
 
- Elsőként adták át „Az Év Vállalkozója” díjat Abonyban

Ünnepélyes keretek között ugyanis átadták „Az Év Vállalkozója” díjat 2015. december 15-én a Kultúra Házában. A városvezetés utolsó munkaterv szerinti, kihelyezett ülésén a 2015-ben alapított kitüntetést először kaphatta meg helyi vállalkozó a Z-244/2015. (XI. 26.) számú határozattal összhangban. 2015. évben Abony városban "Az Év Vállalkozója": Antal Sándor, a Rozsdás Kft. ügyvezető igazgatója   A kitüntetéssel járó oklevelet és plakettet Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adta át. Antal Sándor családi körben érkezett a díjátadóra. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony a kitüntetés átadását követően szívből gratulált Antal Sándornak, és örömmel jelentette be, hogy a Rozsdás Kft-t nemrégiben Cannesben is elismerték, október 12-én ugyanis a 2015. év Legjobb Vállalkozás Nemzetközi Díját vehették át az oxfordi Socrates Alapítványtól a hulladék újrahasznosítása és a cég környezettudatos működése miatt. 

Itt tudósítottunk az eseményről.

 
 
- Sportból és tanulásból is jeles

Abony Város Képviselő-testülete „Jó tanuló, jó sportoló” díjat adományozhat azon tanulók részére, akik az adományozást megelőző évben országos vagy nemzetközi sportversenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és legalább jeles (4,5 és a feletti) tanulmányi eredményt értek el. A városvezetés 2015. évben is odaítélte a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat. A kitüntetést az év végi ünnepi Képviselő-testületi ülés keretében adták át a Kultúra Házában 2015. december 15-én, ahol előbb egy rövid videó vetítésen bemutatták a díjazott fontosabb sporteseményeit, majd Pintérné Simon Szabina, a Művelődési Ház igazgatója felolvasta a méltatást. A kitüntetéssel járó oklevelet, plakettet és pénzjutalmat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adták át. 2015. évben „Jó tanuló, jó sportoló” Soós Gergő Gyula. Az idén Soós Gergő Gyula kapta meg a városi elismerést, aki a Somogyi Imre Általános Iskola 6. m osztályos tanulója, a Fergeteg Triatlon Sportegyesület kiemelkedő sportolója. Gergő az iskolai kötelességein túl kulturális rendezvényeken is szerepel, és emellett kitűnő tanuló. A Fergeteg Triatlon SE keretében duatlonban, triatlonban és atlétikában is kimagasló eredményeket ért el. 

Itt tudósítottunk az eseményről.- Arany kitűző kitüntetést vett át Petrezselyem Sándor
 
Petrezselyem Sándor, a V-227 Abonyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület és a Díszposta Fajtaklub elnöke 25 éves kimagasló tenyésztői munkájáért „Arany kitűző kitüntetést” vett át a németországi Nürnbergben 2015. december 19-én. 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kitüntetési rendelet ide kattintva tekinthető meg teljes terjedelmében, amely tartalmazza azt is, hogy meddig lehet javaslatot tenni egy-egy díjhoz.


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.február.16.kedd - 18:12:15
Nyomtatóbarát változat email valakinek