POZÍCIÓ --->   Hírek


Közel harminc év fáradhatatlan munkája, alázat, szorgalom és remény csillant meg az asztalon lévő plaketten, ami Abonyt hirdeti. Érdemes volt hát elkezdeni, és érdemes lesz tenni a továbbiakban is még nagyobb erőbedobással, hiszen a munka, ami hivatás, nem csak attól jó, ha azzal szeretünk foglalkozni; az elismerések még nagyobb kitartást adnak a nehéz, küzdelmes időszakokban. A plakett és az oklevél aztán büszke kezekből jó kezekbe vándorolt.
 
Ünnepélyes keretek között ugyanis átadták „Az Év Vállalkozója” díjat 2015. december 15-én a Kultúra Házában. A városvezetés utolsó munkaterv szerinti, kihelyezett ülésén a 2015-ben alapított kitüntetést először kaphatta meg helyi vállalkozó a Z-244/2015. (XI. 26.) számú határozattal összhangban.
 
A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Szilágyi Tamás
 
Beszámolt: Darányi Erika
 Imázsfilm:
##SANITISED## id="Object1" width="600" height="450" data="files/media/201512151/player_flv_maxi.swf" type="application/x-shockwave-flash">##SANITISED##>
A cannes-i díjátadó:
##SANITISED## id="Object1" width="600" height="450" data="files/media/201512153/player_flv_maxi.swf" type="application/x-shockwave-flash">##SANITISED##>

2015. évben Abony városban "Az Év Vállalkozója":

Antal Sándor, a Rozsdás Kft. ügyvezető igazgatója
 
A kitüntetéssel járó oklevelet és plakettet Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adta át. Antal Sándor családi körben érkezett a díjátadóra. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony a kitüntetés átadását követően szívből gratulált Antal Sándornak, és örömmel jelentette be, hogy a Rozsdás Kft-t nemrégiben Cannesben is elismerték, október 12-én ugyanis a 2015. év Legjobb Vállalkozás Nemzetközi Díját vehették át az oxfordi Socrates Alapítványtól a hulladék újrahasznosítása és a cég környezettudatos működése miatt.
 
- Rendkívüli a dologban, hogy a világon 36 vállalkozásnak ítélték oda ezt a díjat, de magyar vállalkozásként, Magyarországon egyedüliként, elsőként kaptuk meg a 12 éve létező díjat – mondta Antal Sándor egy korábbi interjúban az abony.hu-nak. A kitüntetés átadása előtt Antal Sándor és a Rozsdás Kft. méltatása hangzott el, közben pedig a cég imázs filmjét is megtekinthették a résztvevők, melyet a cannes-i díjátadón készült videóval együtt közreadunk.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk a kitüntetéshez!
 
Antal Sándor méltatását az alábbiakban olvashatják el:
 
Antal Sándor a Rozsdás Kft. ügyvezetője. A céget feleségével alapította 1988-ban. A vállalkozás bölcsője a családi háznál volt, de azóta a Kft. abonyi és kisújszállási telephellyel is rendelkezik. A vállalkozás fő tevékenységi köre a vas- és színes fémhulladék gyűjtése, kereskedelme, illetve a veszélyes hulladékgyűjtés- és kezelés, melyet a kisújszállási telepükön végeznek. A beszállított hulladékok feldolgozása helyben történik, melyhez megfelelő gépparkkal rendelkeznek és hulladékkezelő csarnokot is építettek. A feldolgozott fém hulladékot belföldi és külföldi acélműveknek értékesítenek. A vásárlói kört erősíti Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Ausztria is.
 
A vállalkozás folyamatos fejlődése érdekében minden évben részt vesznek nyugat-európai műszaki kiállításokon, ahonnan új információkkal, ötletekkel térnek haza, illetve folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket is. A Rozsdás Kft-nél a két telephelyen, Abonyban és Kisújszálláson összesen 19 fő dolgozik és minden alkalmazott helybéli. A fluktuáció mértéke minimális, állandó munkaerővel dolgoznak 15-20 éve. A Rozsdás Kft. miniatűr múzeummal is kedveskedik a vendégeknek. A vállalkozás vezetése és dolgozói alapvetően nem szeretnek kidobni semmit, így a lakosság által beszolgáltatott arra érdemesnek tartott hulladékokat, úgy, mint a kukoricadarálót, vagy a mechanikus írógépet felújítják, és a vendégek részére létrehozott „múzeumban” állítják ki.
 
A vállalkozás jó viszonyt ápol a városvezetéssel, a településen működő vállalkozásokkal és a lakossággal is. Támogatja Abony közéletét, felajánlása és munkája révén készült el a római katolikus templom és a parókia közötti járdaszakasz, valamint az Ő kezdeményezésére és bronz felajánlása segítségével készült el Györe Pál szobra. A Mikes-tónál található stéget és a Reform utca aszfaltozását saját költségén készítette el. Adományával hozzájárult a Városkapu létrejöttéhez is. A Csiky lapos rendezett környezetté válását elősegítette és figyelemmel kíséri. A város virágosításában is rendszeresen aktívan szerepet vállal. Igazi lokálpatriótaként támogatja a városi sportéletet és az intézményeket is.
 
2015-ben Cannesban a Legjobb Vállalkozás nemzetközi díjban részesült hulladék újrahasznosítása és a cég környezettudatos működése miatt. Ezzel is hozzájárult Abony hírnevének növeléséhez. Rendkívüli a dologban, hogy a világon 36 vállalkozásnak ítélték oda ezt a díjat, de magyar vállalkozásként, Magyarországon egyedüliként, elsőként kapta meg a 12 éve létező díjat. A Képviselő-testület Antal Sándor részére sikeres munkájának elismeréseként 2015. évben „Az Év Vállalkozója” kitüntetést adományoz.
 
Abony Város Képviselő-testülete „Az Év Vállalkozója” kitüntetést olyan abonyi székhelyű, illetve tevékenységüket részben vagy egészben Abonyban végző – köztartozás mentes – vállalkozók, vagy vállalkozások részére adományozhatja, amelyek az adott évben a város gazdasági potenciáljának javításával, a helyi foglalkoztatottság növelésével, minőségi munkahelyek létrehozásával, új vállalkozások bevonzásával, megtelepedésük ösztönzésével, a város jó hírnevének öregbítésével, a város nyújtotta szolgáltatások fejlesztésével, azok támogatásával, szponzorációval hozzájárultak egy élhetőbb, népességmegtartó képességében erősödő, fejlődő Abony megteremtéséhez. A kitüntetésből évente egy adományozható. A kitüntetés adományozásáról a Képviselő-testület november 30. napjáig dönt. A kitüntetés átadására a Képviselő-testület december havi díszülésén kerül sor. A kitüntetés adományozása során plakett és oklevél jár. Az elismerés adományozására indokolással ellátott javaslatot tehet bármely abonyi választópolgár, a Képviselő-testület bizottsága, abonyi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Abonyban végző civil-, vagy gazdálkodó szervezet.
 
Korábbi interjúnk Antal Sándorral ide kattintva tekinthető meg.
 


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2015.december.15.kedd - 18:54:45
Nyomtatóbarát változat email valakinek