POZÍCIÓ --->   Hírek


Idén két sakkverseny is megrendezésre került az abonyi Művelődési házban a Városi Rendezvényterv keretén belül. Február 28-án a közelmúltban elhunyt pedagógus-sakkozó Donát Lajos emlékére szervezett az Abonyi Sakk Egyesület egy ún. villámversenyt. Donát Lajos aktív részese volt a városi sakkéletnek mind versenyzőként, mind pedig szervezőként. Sok-sok éven keresztül egyéni versenyek szervezésével biztosított lehetőséget a sakkot kedvelőknek. Sakk iránti szeretetét középiskolás unokája Bognár Donát viszi tovább, aki tehetségét már több versenyen bizonyította. Az ifi sakkozó ezúttal óriási meglepetést okozott, amikor a nagypapája emlékére rendezett versenyen az A-csoportban a felnőttek között mesterjelölt erősségű sakkozókat megelőzve első lett! Az A-csoport további helyezettjei: 2. Károlyi Máté, 3. Tamás Mihály, 4. Lőrinczy László, 5. Molnár József, 6. Ézsiás István.
 

A B-csoportban az általános iskolások között Kelemen Kristóf bizonyult legjobbnak. További helyezettek sorrendben: Matusinka Áron, Varga Lőrinc, Skultéti Bence, Kelemen Kristóf és Skultéti Bendegúz. 
 
A másik verseny a 9 éve elhunyt abonyi sakkozó és sakkszervező, Lőrinczi László emlékére került megrendezésre április 25-én. Ez az emlékverseny minden évben megrendezésre kerül, melyen hagyományosan a környező települések sakkozói is részt vesznek. Az idei versenyen összesen 23 sakkozó vett részt. Az A-csoportban az első helyezettnek járó kupát Juhász Béla mester érdemelte ki 100 %-os eredménnyel. További helyezettek: Halász Ferenc, Lőrinczy László, Feichter Ernő, Bozsik Balázs és ifj. Lőrinczy László. Különdíjat kapott a csoport legjobb ifi versenyzője Bognár Donát. Az általános iskolások csoportjának első helyezettje Tahalaiti Hocine lett (Somogyi isk.), tőle csupán részpont-számítással lemaradva Beviz Zoltán (Somogy isk.) végzett a 2. helyen. További helyezettek sorrendben: Farády Simon (Tiszaparti isk.), Skultéti Bence (Somogyi isk.), Gombár Richárd (Somogyi isk.) és Szikszai Andor (Somogyi isk.). 
 
Mindkét verseny Abony Város Önkormányzatának támogatásával került megrendezésre. Köszönet illeti a Sakkvilág szerkesztőségét is a felajánlott díjakért! 
 
  
 
Beszámolt: Dr. Bálványos István
Fotó: Szilágyi Tamás és dr. Bálványos István


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2015.április.29.szerda - 20:43:15
Nyomtatóbarát változat email valakinek