POZÍCIÓ --->   Hírek


Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten az abonyi Bokor Cintiát, ismerhetik meg. Bokor Cintia, 19 éves, pontosan 1995.10.09.-én született, Szolnokon. Jelenleg az érettségire készül, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium végzős tanulója, illetve az ABONETT KC kézilabdacsapat kiváló játékosa. Jelenleg a házi junior góllövő lista 2. helyén áll. 

- Mióta része az életednek a mozgás?
- Már gyermekként szerettem mozogni. Édesanyámmal, nevelőapámmal és 3 húgommal élek itt Abonyban. Sokszor mentünk a családdal kirándulni és mindig nagyon eleven voltam. Az óvoda után a Somogyi Imre Általános Iskolának a sport tagozatára kezdtem el járni, ahol a testnevelés órákon szeretették meg velünk a kézilabdát. Az akkori Somogyi DSE csapattal jártunk az Adidas kupára, Diákolimpiára és Kun kupán is voltunk, ahol más nemzetiségű csapatok is játszottak ellenünk. Akkor még kapusként álltam helyt a csapatban. 8. osztály után, Budapestre a Szent István Szakközépiskolának a kézilabda csapatába beválogattak és oda készültem mindaddig, amíg itt Abonyban nem keresett meg az akkori edző és az elnök. Így 2010 nyarán az ABONETT KC-hoz igazoltam. Azóta már átlövő vagyok és minden meccsen próbálom hozni a maximumot. Nagyon sokat fejlődtem, mind a játékom, mind lövőerőm. A felnőtt keretben is benne vagyok, de ott még nem játszom.

- Mi fogott meg a kézilabdázásban?
- A játék maga. Minket erre „neveltek” a Somogyiban. Az a jó benne, hogy csapatjáték és együtt közösen tudunk megoldani mindent, megtanít együtt működni és harcolni valamiért, ami fontos nekünk, ebben az esetben a győzelemért.

- Más is kézilabdázik a családban?
- Igen. Húgom, Fruzsina (14) ő is az ABONETT KC ifi csapatában játszik, valamint az iskolai csapat tagja is. Régen édesanyám is kézilabdázott, remélem majd az én gyermekeim is fognak és családi hagyománnyá válik majd ez a sport.
 
- Milyen eredményeket értél el eddig a csapatoddal?
- A junior csapattal NBII-ben 2013/14-es szezonban III.helyezést és ezzel párhuzamosan a felnőttel pedig I.helyezést értük el. Ezzel kaptuk meg az esélyt arra, hogy NBI/B-ben kezdjük meg a 2014/15-os szezont.

- Hogyan álltok most a bajnokságban?
- Tudni kell az NBI/B-ről, hogy nagyon erős mezőny. Nagyon rutinos, gyors és pörgős játék jellemzi a csapatokat. Mi ehhez próbálunk felzárkózni és mindent megtenni, hogy jövőre is bent maradjunk. 14 csapat van és jelenleg a felnőtt és a junior csapatunk is a 12. helyen áll.

- Miért váltottál a kapus posztról az átlövőre?
- 14 évesen kerültem a 17-18 éves ifisták közé, kicsi voltam még és nagyon megijedtem, mikor teljes erőből a fejem mellett repültek a labdák. Elkezdtem félni és jobbnak láttam, ha posztot váltok. Így, először szélre kerültem majd fejlődésemnek köszönhetően már átlövőbe.
 
- Szerinted, milyen korban ajánlott elkezdeni, ezt a sportot? Mennyire nehéz megtanulni?
- Véleményem szerint, már 4-5 éves korban ajánlanám elkezdeni. Manapság lehetőség van Abonyban a szivacskézilabdára, ahol „megtanítják” a kisgyermekeket kézilabdázni, ez nagyon jó arra, hogy legyen utánpótlásunk, és ezt köszönjük is a szivacskézis edzőknek! Ha valakinek van labdaérzéke és együttműködő képessége nem lesz nehéz dolga a tanulásban.
 
-Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy valakiből profi kézilabdázó váljék?
- Ahhoz, hogy valaki profi legyen, nagy tehetséggel kell születni, emellett rengeteget kell edzeni, tiszta szívből csinálni és ebből tud profitálni a jövőben.

- Mivel foglalkozol a kézilabda mellett?
- Rengeteget tanulok, így végzősként. Elveszi az összes szabadidőmet, ha mégis van időm, akkor elmegyek futni vagy konditerembe az edzések mellett.
 
- Számodra a kézilabda csak egy hobby vagy hivatásszerűen szeretnéd űzni?
- A hobbym, a jövőmet illetően más céljaim vannak, de amíg esélyem van rá és ameddig csak lehet, igazolt játékos szeretnék maradni.
 
-Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?
- Szeretnék egyetemre menni, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon tanulni, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezzel párhuzamosan folytatni akarom a kézilabdát is, de sajnos háttérbe fog szorulni. Fő cél a diploma.
 
Forrás:
Mészáros Alexandra
Heti Hírek


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2015.április.23.csütörtök - 09:31:04
Nyomtatóbarát változat email valakinek