POZÍCIÓ --->   HírekV á l a s z t á s i     t á j é k o z t a t ó


Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Köztársasági Elnök az Európai Parlament tagjainak választását 2009. június 7-ére (vasárnapra) tűzte ki.

Akik a szavazás napján nem tartózkodnak a lakóhelyükön, de élni kívánnak a választás jogával, a választás előtti péntekig – azaz 2009. június 5-én 16.00 óráig – igazolást kérhetnek a lakóhely szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől személyesen vagy meghatalmazott útján. Az igazolást ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az 2009. június 2-ig megérkezzen az illetékes helyi választási irodához. Igazolást legkésőbb 2009. június 5-én 16.00 óráig lehet kiadni.
Az igazolással rendelkező választópolgárok 2009. június 4-én 16.00 óráig egy alkalommal kérhetik a helyi választási iroda vezetőjét, hogy - a kiadott igazolás bevonásával egyidejűleg - visszavegye a névjegyzékbe azt, akit igazolás kiadása miatt onnan törölt.

Azon választópolgárok részére, akiknek a lakcíme a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály értelmében csak az adott település megnevezését tartalmazza, továbbá azok számára akik igazolással rendelkeznek a helyi választási iroda vezetője a 13. sz. szavazókört (2740 Abony, Kossuth tér 18., Gimnázium) jelölte ki a szavazás helyéül.

Az Európai Parlament tagjainak választásán szavazni 6.00-19.00 óráig lehet.

Szavazni csak személyesen lehet a következő érvényes igazolvány(ok) bemutatásával:

- a lakóhelyet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolvány vagy

-
régi típusú személyazonosító igazolvány és ha 2000. január 1. óta lakcímet változtatott az új lakcímet tartalmazó lakcímigazolvány vagy


- lakcímigazolvány és  

                   - kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy
       
                  - útlevél vagy
              - 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély


Helyi Választási Iroda


   
Hozzászólás: 0 Írta Handi  /   2009.június.02.kedd - 10:10:20
Nyomtatóbarát változat email valakinek