POZÍCIÓ --->   Hírek


Kedves Látogatók és Sportolók!
 
Hatályba lépett a Kormány veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, melyet 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni.
 
Az egyesületek, klubok edzései a kormányrendeletben foglaltak szerint folytatódhatnak, amennyiben a tevékenységnek a versenyszerű sportolás a célja.
 
A sportól szóló 2004. évi I. törvény 1. § (3) bekezdése értelmében: „Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.”
 
A kormányrendelet szerint az este 8 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt képez a sportól szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló esetében az
-          edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínére történő közlekedés,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve szálláshelyre történő közlekedés.
 
A sportrendezvényeken nézőként tartózkodni tilos.
 
A sportendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között tarthatóak meg.
 
A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.
 
Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
 
A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatók: www.magyarkozlony.hu
 
 
 
Nagy Tamás intézményvezető
   
Hozzászólás: 0 Írta admin  /   2020.november.16.hétfő - 17:16:51
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Sajnálatosan a koronavírus terjedése egyre nagyobb mértékű, így minél fokozottabb óvintézkedésekre van szükség.
 
A Polgármesteri Hivatalban 2020. november 17. napjától kizárólag házasságkötés, hagyatéki ügyek, valamint halaszthatatlan anyakönyvi ügyek esetében történik személyes ügyintézés, vagy amennyiben jogszabály kötelezővé teszi.
 
A fenti esetekben is csak előzetes – telefonon, vagy e-mail útján történő – időpont egyeztetést követően tudjuk ügyfeleinket fogadni.
 
Az időpontegyeztetés a Hivatal portaszolgálatán zajlik, így kérem Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben a fenti ügyekben időpontot kívánnak kérni, hívják a +36 53 360-135-ös telefonszámot.
 
Elektronikus úton az abony@abony.hu e-mail címen tudják kérésüket, beadványukat részünkre eljuttatni, vagy esetlegesen időpontot kérni. Postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám postacímre továbbíthatják írásos kérelmüket, de lehetőségük van az Hivatal bejáratán kívül, a falon elhelyezett ládában is elhelyezni.
 
Továbbra is kérem Önöket, hogy a foglalt időpontra lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek, kizárólag az ügyintézéssel érintett ügyfelek fogadását tudjuk megtenni.
 
Kérem a Tisztelt Lakosságot,
hogy a veszélyhelyzetre tekintettel kizárólag halaszthatatlan ügyben
keressék fel a Hivatalt,
és továbbra is fokozottan ügyeljenek a védekezési szabályok betartására!
Mindannyiunk érdeke, hogy megfékezzük a járványt és nagyon
vigyázzunk magunkra, egymásra, minden szerettünkre!

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.  

Abony 2020. november 16.
 
 
 
dr. Gáspár Anita jegyző

   
Hozzászólás: 0 Írta admin  /   2020.november.16.hétfő - 17:10:49
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák