POZÍCIÓ --->   Hírek


Tisztelt Szülők/Nevelőszülők! Tisztelt Várandós Anyák!   

A koronavírus járvány közösségben terjed a leggyorsabban ezért mindannyiunk érdekében és védelmében az alábbiak betartását kérjük Önöktől az egészségügyi alapellátás keretében működő védőnők vonatkozásában:   

-          Törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások minimalizálására és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére.   
-          A légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) mutató gondozott és hozzátartozója (szülő, nevelőszülő) lehetőleg ne keresse fel személyesen a védőnői tanácsadót!   
-          A védőnők a lehető legtöbb gondozottat távkonzultáció (telefon, e-mail) keretein belül lássák el. 

Területi védőnői szolgálat e-mail elérhetősége: vedonok@abony.hu   
Területi védőnői szolgálat rendelőinek közvetlen telefon elérhetősége: 06 53 655 145 és    06 53 655 874   

Területi védőnői szolgálat mobiltelefon elérhetőségei:  

Védőnői körzetVédőnő neveVédőnő elérhetősége
I. számú védőnői körzetTamasi Boglárka+ 36 30 702 3985
II. számú védőnői körzetKovácsné Zsámba Emese+ 36 70 658 2948
III. számú védőnői körzetÁbel Sándor Lászlóné+ 36 70 658 2881
IV. számú védőnői körzetAngyal-Varga Melinda+ 36 70 658 2874
V. számú védőnői körzetEszlári Katalin+ 36 70 658 2946  -          Amennyiben a gondozott légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a tanácsadóba érkezik, akkor a védőnő jogosult utasítani arra, hogy térjen vissza otthonába és a védőnői ellátást távkonzultáció keretein belül folytassák, továbbá hívja fel az érintett figyelmét, hogy háziorvosával konzultáljon egészségi állapotával kapcsolatban. A védőnői ellátás távkonzultáció keretén belül folytatandó. 

-          A távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő státuszfelvételt, tanácsadást jelent. 

-          Védőoltási kötelezettség esetén a mérések (súly, hossz, fej és mellkörfogat) a házi gyermekorvosi tanácsadáson történnek meg a kettős megjelenés elkerülése érdekében.  

-          A védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy gondozott és egy hozzátartozója legyen jelen!   

-          Az egyedi esetekben- amennyiben elkerülhetetlen a személyes konzultáció – kizárólag előzetesen telefonon időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása az előírt óvintézkedések betartásával             

Kérem Önöket, hogy fokozottan vigyázzunk egymásra, a saját, valamint családunk, szomszédaink, ismerőseink és valamennyi társunk egészségére.   

Köszönöm az együttműködésüket. Továbbra is folyamatosan kísérjék figyelemmel Abony Város internetes oldalát, valamint a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalt.   

Abony, 2020. március 19.   

Pető Zsolt polgármester    
   
Hozzászólás: 0 Írta Lőrinczy Veronika  /   2020.március.19.csütörtök - 10:13:58
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák