POZÍCIÓ --->   Hírek


Közlemény 2020.03.15. 17.00. 

2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben az iskolákban. 

Követve a 45/2020.(III.14.) Kormányrendeletben foglaltakat, valamint az operatív törzs által megfogalmazott irányelveket Abony Város Önkormányzata által fenntartott óvodák és bölcsődék 2020. március 16-án hétfőtől korlátozottan, ügyeleti rend alapján működnek. Az óvodai és bölcsődei ellátást azoknak a gyermekeknek biztosítjuk, akiknek szülei, családja munkavégzés miatt nem tudja megoldani a napközbeni felügyeletet. Az ellátás feltételeit korábbi közleményben részletesen ismertettük. 

A gyermekétkeztetésről 2020. március 16-tól átmeneti intézkedések szerint gondoskodik az önkormányzat. Az intézményvezetőkkel és a közétkeztetést biztosító szakemberekkel folytatott egyeztetés eredményeként március 16-tól minden igénylő gyermek számára biztosított az étkezés. Az igénylők számát a bölcsődék, óvodák, iskolák összesítették, az étel kiosztását a Polgármesteri Hivatal és az intézmények megszervezték. 

Az iskolák, óvodák, bölcsődék működésében bevezetett korlátozó intézkedések sok család életét megváltoztatják a következő hetekben, ezért mindenkitől együttműködést és a szabályok fegyelmezett betartását kérem! 

Kérem továbbá, hogy hiteles hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék folyamatos figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal (https://koronavirus.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Abony Applikáció, vagy www.abony.hu) közleményeit. 

Abony, 2020. március 15. 
 

Pető Zsolt polgármester
   
Hozzászólás: 0 Írta Lőrinczy Veronika  /   2020.március.15.vasárnap - 18:05:38
Nyomtatóbarát változat email valakinek

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása valamennyiünk közös feladata, ezért összefogással meg kell hoznunk olyan döntéseket is, melyek nehéznek tűnnek, de a lakosság egészségének megőrzése érdekében szükségesek. 

Tisztelettel kérem a vendéglátóhelyek tulajdonosait és működtetőit, hogy a vendégek és a dolgozók védelme érdekében, lehetőségeikhez mérten korlátozzák üzletük nyitvatartását, ezáltal járuljanak hozzá, hogy közösségünkben a vírus terjedése ne kapjon teret. 

A nyitvatartási időben is törekedjenek a vendégek és a dolgozók egészségének védelmére. Nagyon fontos, hogy a vendéglátóhelyeken elegendő számban és mennyiségben álljon rendelkezésre vírusölő hatású kéz-fertőtlenítőszer, mosogatószer, valamint tisztítószer és a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítsanak a higiéniára. 

Bízom abban, hogy együttműködéssel, összefogással és bölcs döntésekkel megakadályozzuk a koronavírus-fertőzés terjedését.

Pető Zsolt polgármester
   
Hozzászólás: 0 Írta Lőrinczy Veronika  /   2020.március.15.vasárnap - 18:03:27
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák