POZÍCIÓ --->   Hírek


imgp1227.jpgOktóber 11-én vidám gyerekzsivajjal telt meg a Szelei úti óvoda udvara, ahol összesen nyolc csoport gyűlt össze. Az ott dolgozóknak szívügye volt a gazdátlan kutyusok megsegítése, ezért a szülőkkel karöltve gyűjtést szerveztek a kis védenceknek. A Kéz A Mancsért Egyesület elhivatott önkéntesei a helyszínre érkeztek mentett kutyusaikkal, amiket megsimogathattak a gyerekek. Mindeközben a felelős állattartásról is hasznos információkkal látták el őket az életkoruknak megfelelően.
Az óvónők reményei szerint ez a kezdeményezés egy szép hagyománnyá válik az intézményben, illetve köszönik az abonyi Gyöngyszemek Óvodába járó gyerekek szüleinek, hogy olyan sok adományt gyűjtöttek össze (zömében kutyatápot, elemózsiát, de játékokat is). Hiszen – James Harriot, állatvédő szavait idézve – „az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.” 
 
Cikk és fotók: Jandácsik Pál
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.14.hétfő - 20:51:54
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp1098.jpgA Somogyi Imre Általános Iskolában kültéri kézilabda pálya kerül kiépítésre a Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem/tornacsarnok felújítási programot támogató projektje keretén belül. A pályázaton való részvételről és a szükséges önerő biztosításáról a Képviselő-testület a 2/2018. (I. 11.) számú határozatával döntött.
Az iskola jelenlegi bitumenes pályája már nagyon rossz állapotban volt, a program pedig lehetőséget biztosított a fejlesztésre. A felújítási munkálatok során a meglévő bitumenes pályát kijavítják, a vízelvezetést kiépítik, majd minősített, UV-álló elemes műanyag burkolatot kap, amit felfestenek. A pályához tartozik majd egy 1,1 m magas palánkrendszer, illetve 2 db szabvány méretű kézilabda kapu. A palánkrendszer fix, de csavarral le lehet majd szedni az egyéb iskolai rendezvények miatt.
A felújítási munkálatok bruttó 32.385.000,-Ft-ba kerülnek. Ennek a költségnek a 30%-át az önkormányzat fizeti meg. A kivitelezést a Bástya Millennium Zrt. végzi el, a műszaki ellenőri feladatokat pedig a Magyar Kézilabda Szövetség látja el. A munkálatok október 14-én kezdődtek el.
Az iskola igazgatónője, Kazinczyné Juhász Ildikó nagyon örül a fejlesztésnek, hiszen fontosnak tartja a kézilabdás utánpótlást, illetve azt, hogy a különféle sporttal kapcsolatos beruházásoknál kikérjék az intézményben dolgozó, testneveléssel foglalkozó tanárok véleményét is. A Török János Mezőgazdasági Szakképző Iskolában is hasonló pálya került kiépítésre Cegléden.
A munkaterület átvételénél felhívták a figyelmünket, hogy Dr. Gyuris Mária Valéria doktornő portájáról átlógnak a fák – taglalta Kazinczyné Juhász Ildikó. – Engedélyt adott a legallyazásukra, hogy ezzel segítse a munka elkezdését. Egy műanyag borítású pálya legnagyobb ellenesége ugyanis a falevél, amit nem lehet kisöpörni a rései közül. Amikor ellátogattam a ceglédi iskolába, ott is láttam, hogy messzebbre ültették a fákat.
Az iskola a napokban átesett egy sikeres ellenőrzésen az Oktatási Hivatal által, illetve folyik a pedagógusok minősítése is az intézményben, de a sok tennivaló ellenére az igazgatónő tele van újabb tervekkel.
Szerveztünk egy bált, ahol egymillió forintot gyűjtött össze az iskolánk alapítványa, amellyel a kézilabda pálya megépülését támogatja. Szeretnénk további fejlesztéseket is. A kivitelezés alvállalkozójától kértünk árajánlatot, mert egy futó folyosót szeretnénk a tornaterem mögé, illetve ezzel együtt szeretnénk a sportudvarunkat is fejleszteni.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.14.hétfő - 13:47:51
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák