POZÍCIÓ --->   Hírek


003.jpgA Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ, Rózsakert Nyugdíjas Klubjában, 2019. október 1-én került megrendezésre az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepség.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony is. A Kinizsi Pál gimnázium tanulói köszöntötték az ünnepelteket, Dobozy Edgár tanár úr vezetésével. A tanár úr vándor könyvet ajándékozott a klubtagoknak, melyet egy év múlva vár vissza. Ezt követően a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola 4. b osztályos tanulói adtak színvonalas műsort. Felkészítő tanáraik Kovácsné Prágai Ilona és Bartúcz Lászlóné tanárnők voltak.
A műsor után egy szál virággal ajándékozták meg a szépkorúakat a diákok, a klubtagok pedig saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek a tanulóknak.   
 

018.jpg
 
021.jpg
 
002.jpg
 
 
Az abony.hu-nak beszámoltak a Rózsakert Nyugdíjas Klub munkatársai
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.09.szerda - 19:33:34
Nyomtatóbarát változat email valakinek

img_6020.jpgAz 1848/49-es forradalom és szabadságharc leverése után szörnyűséges megtorlások kezdődtek; 1849. október 6-án Aradon kivégeztek tizenhárom magyar honvédtisztet (12 tábornokot és 1 ezredest). Az utókor az aradi tizenháromként emlékezik rájuk. Ugyanezen a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost is. Október 6-át, vagyis az aradi vártanúk emléknapját 2001-ben nyilvánították nemzeti gyásznappá Magyarországon és a magyarok által lakott területeken.
Abonyban idén a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. z és 8. z osztályos növendékeinek tolmácsolásában emlékeztünk meg 1849 vészterhes időszakáról. A felkészítő tanárok Dudásné Balgóczki Gyöngyi, Török Istvánné, Korbély Krisztina és Reich Anikó voltak.
A gyönyörű műsort követően a megjelentek a zászlóvivők felvezetésével a Kultúra Háza színházterméből a Millenniumi Emlékkertbe sétáltak el, ahol elhelyezték koszorúikat az aradi vértanúk emlékművénél.
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotó: Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.09.szerda - 16:32:10
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák