POZÍCIÓ --->   Hírek


1200px-coupe_dhygie.svg.pngAugusztus 18-án, vasárnap a Csontos Patika ZÁRVA tart, de 08.00-22.00-ig ellátja az ügyeleti feladatokat.
Augusztus 19-e, hétfő pihenőnap. Ezen a napon a BENU gyógyszetár ügyel 08.00-22.00-ig.
Augusztus 20-a, kedd munkaszüneti nap. Ugyancsak a BENU gyógyszertár látja el az ügyeleti feladatokat 08.00-22.00-ig.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.18.vasárnap - 18:45:59
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp0307.jpgIdén harmadik alkalommal került megrendezésre az abonyi Kultúra Házában az Ismerkedés a kultúrákkal tábor augusztus 12 és 16 között, amelynek keretén belül idegen országok kulturális és természeti értékeivel ismerkedtek meg a gyermekek.
A hét egy-egy napjának fókuszában más és más nemzet állt. A program egy rövid, érdekességekkel teli ismertetőt, illetve kreatív foglalkozásokat, sportolást takart – de a strandolás és fagyizás sem maradt el.
Hétfőn vietnámi kalapot és dísztárgyakat készítettek a táborozók. Kedden Hollandia apró országával ismerkedtek meg, majd a művelődési ház Színvarázs Foltvarró Szakkörének tagjaival különféle virágminták varrásával foglalatoskodtak. Szerdán a rejtélyes Mexikóba kalauzolták el a gyermekeket a szervezők, majd rojtos szalmakalapokat csináltak együtt. Csütörtökön Törökország került középpontba. Gyönyörű török mécseseket festettek a táborozók. Az utolsó napon a vad Ausztráliával és annak érdekes élővilágával ismerkedtek meg. A kontinens állatairól ötletes kitűzők, kulcstartók és hűtőmágnesek születtek. Az ebéd minden nap szintén az adott országhoz kapcsolódó ételkülönlegesség volt.
imgp0243.jpgA tábor célja, hogy nyitottá tegye a gyermekeket más nemzetek iránt – hiszen számos sztereotípia kapcsolódik hozzájuk –, illetve hasznos információkkal lássa el őket. Önök tudták például, hogy a vendégszerető vietnámi emberek imádnak guggolni az utcákon, vagy azt, hogy Amszterdamban található a világ egyetlen úszó virágpiaca? Hallottak arról, hogy a mexikói Halottak Napja egy Halloweenhez hasonló fesztivál, ahol oltárokat állítanak az elhunyt családtagoknak, akik két napra visszatérnek az élők közé? Tudták, hogy a Mikulást ihlető személy Törökországban született, és Ausztráliában az útjelző táblákon nem szarvas, hanem kenguru veszélyre hívják fel az autósok figyelmét? Ezekhez hasonló érdekességekről esett szó a hét során.
A tábor vezetői Fajka Zsanett és Khórer Marianna voltak. A szervezők remélik, hogy jövőre még több érdeklődő jelentkezik majd, akik nyitottak más nemzetek megismerésére.
 
Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.18.vasárnap - 13:11:44
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák