POZÍCIÓ --->   Hírek


mosquito-schnake-sting-animals-96c284-1024.pngÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony Város Önkormányzat illetékességi területén.
Időpont: 2019. augusztus 12-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában
Tartaléknapok: 2019. augusztus 13-14.
A gyérítés kivitelezője a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium, amely földi és légi biológiai, illetve kémiai módszerekkel végzi el a feladatot. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, az a környezetre, a melegvérű állatokra, az emberre nincs káros hatással. A készítmény a méhekre viszont veszélyes lehet, ezért kérjük a méhészeket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.08.csütörtök - 20:28:26
Nyomtatóbarát változat email valakinek

felkialtojel.pngAbony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi Bizottságának 2019. június 18-i nyílt ülésén született meg a 88/2019. (VI. 18.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat a Főtér forgalmi rendjének felülvizsgálatával kapcsolatban.
Az Abokom Kft. munkatársai augusztus 8-án elvégezték a Főtér forgalmi rendjének megváltoztatásához szükséges közúti jelzőtáblák kihelyezését:
  • 2 db "behajtani tilos",
  • 2 db "egyirányú forgalmi út",
  • 2 db "kötelező haladási irány",
  • 1 db "zsákutca",
  • 1 darab "parkoló",
  • 2 db "megállni tilos, padkán megállni tilos",
  • 1 db "gyalogos veszély",
  • 1 db "5 km/h sebességkorlátozó" közúti jelzőtáblát.
A forgalmi rend szerint a Szent István Római Katolikus Templom felől fel lehet hajtani a Polgármesteri Hivatalhoz, majd onnan jobbra fordulva a 40-es út felé. A buszmegálló felől a Polgármesteri Hivatal elé behajtani tilos! A művelődési ház parkolóival szemben lévő padkán megállni, illetve parkolni ezentúl tilos!
A táblák pontos helyéről a következő fotódokumentáció számol be:
 
forgalmi_rend_uj.jpg
 
Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
 


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.08.csütörtök - 20:16:07
Nyomtatóbarát változat email valakinek

tuzoltosag.jpgKigyulladt egy kisteherautó szerdán éjszaka Abony külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor az autó utastere már teljes egészében égett, a tűz átterjedt a mellette álló másik tehergépkocsira is. A tüzet a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket.

Forrás:
Csámpai Attila tű. százados
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megyei szóvivő
(A fotó csak illusztráció)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.08.csütörtök - 10:42:47
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák