POZÍCIÓ --->   Hírek


img_4712.jpgAugusztus 3-án zeneszóval és finom ételek illatával telt meg az abonyi Mikes-tó partja. Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely 2015-ben rendezte meg az első Tó Partyt, amely akkor még „csupán” egy késő délutáni koncertet foglalt magában az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport, illetve a szolnoki Szimfonik Harsona Együttes által. A következő évben már egy egész napos rendezvénnyé duzzadt a program egy délelőtti főzőversennyel kiegészülve.
Az ötlet Csányi Sándortól, a gulyáskirálytól eredt. Más települések is fel szokták eleveníteni a történeteiket a különféle gasztro rendezvények keretén belül. Abony szerencsés helyzetben van, hiszen számos legenda kapcsolódik a településhez, beleértve Napóleon legyőzőjét, Háry Jánost, illetve a törökverő Kinizsi Pált. A tarka borjú is egy híres, helyi anekdota, így ez adta alapját az abonyi tarka borjú főzőversenynek, amelyben a főszerep a marhából és borjúból készült ételeknek jutott.
Az idén huszonhat csapat versengett a főzőverseny értékes díjaiért háromféle kategóriában. Bográcsos ételeket, sülteket, grilleket, illetve Kinizsi korabeli ételeket kellett elkészíteniük, amiket kiváló mesterszakácsokból álló zsűri véleményezett: Wilhelm György, Adamik Lajos, Bihacsi László, Schets Zsolt és Csányi Sándor. A zsűri elnöki posztját Vass Imre töltötte be. A főnyeremény egy mesés görögországi utazás volt az Androméda Travel Utazási Iroda jóvoltából a Makrygalos üdülőhelyre.

A főzőverseny eredményei a következők:

Bográcsos ételek kategória:
Abszolút első helyezett: Mihacsi Gyuláné
Első helyezett: Mihacsi Gyuláné, Fajkanál
Második helyezett: Baráti Kör, Abonyi Borjúpingálók Baráti Köre, Gedi-Press
Harmadik helyezett: Karcagi Fakanál, Fidesz-KDNP, Bihari Ifjúsági Stúdió

Sültek, grillek kategória:
Abszolút első helyezett: Rozsdások
Első helyezett: Mihacsi Gyuláné
Második helyezett: Abonyi Borjúpingálók Baráti Köre, Fater-Rock Baráti Köre
Harmadik helyezett: Baráti Kör, Bádogos

Egyéb, Kinizsi korabeli ételek:
Első helyezett: Bádogos
Második helyezett: Mihacsi Gyuláné
Harmadik helyezett: Nagyabonyi Íjászok

img_4488.jpg

A délelőtti órákban a Kéknefelejcs Dalkör szórakoztatta a jelenlévőket, illetve Csányi Sándor és Simon Évike Varázslatos Duója, akik népdalokat adtak elő. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez.
A kora délutáni órákban óriási vihar csapott le Abonyra, így a főzőverseny eredményhirdetése után a szervezők fél hatig felfüggesztették a programokat. Szerencsére az Országos Meteorológiai Szolgálat a továbbiakban már napsütéses, zivatarmentes időt ígért, így zavartalanul folytatódhatott a műsor. Az elmaradt programok – beleértve a felsőtárkányi Dínó Parból érkező showt – egy másik időpontban kerülnek megtartásra.

img_5148.jpg

A kíméletlen eső azonban nem tántorította el az embereket a partytól. Kiss Zsolt, a Nagykőrösi Körszínház és Ifjúsági Stúdió művésze, a nap konferansza is garantálta a felhőtlen szórakozást. Délután több ezren látogattak ki a Mikes-tóhoz. Fellépett a Kipp-Kopp Rock zenekar, illetve helyi előadók foglalták el a színpadot. A Bihari Ifjúsági Stúdió két blokkban mutatkozott be. A repertoárjukban retro slágereké volt a főszerep, illetve részleteket láthatott a közönség Reflektor című, illetve az augusztus 19-én 18:00-kor debütáló darabjukból, a Ti amo, Balaton!-ból. Sztojka Frank ugyancsak két ízben nyűgözte le hipp-hopp és freestyle tudásával a közönséget. A Dalma Dance ifjú tehetségei is nagy sikerrel mutatkoztak be a Tó Partyn.
Egy lampion készítő versenyt is hirdetett a művelődési ház. Jandácsik Violetta és Jandácsik Dominik, illetve Tóth Tiborné munkája lett a legszebb, második lett Csizmadia Fanni műve, a dobogó harmadik fokára pedig Szabó Viktória lampionja került. Különdíjat kapott Mészáros Erzsébet és a Bihari Ifjúsági Stúdió. A szelfi készítő verseny sorsolásán Mucza-Boruzs Mónika, Rigó Kriszti és Retkes Ágota fotójára mosolygott rá a szerencse.

img_5697.jpg

Fél nyolctól a GrooveHouse leghíresebb dalait adta elő, őket a Fresh követte, majd a Kerozin húsz éves jubileumi élő koncertjére „tombolhatott” a lelkes közönség. A hajnali egyig tartó rendezvényt retro disco zárta. Egész nap kézműves- és kirakodó vásár várta a látogatókat a tó területén, 14 órától pedig rendőrségi bemutató. Az árusok ugrálóvárral, trambulinnal, dodzsemmel, körhintával, miniatűr vasútmodellel, jumpinggal, vattacukorral, pop-cornnal, limonádéval és édességekkel kedveskedtek a gyermekeknek.
A rendezvény Abony Város Önkormányzata, az Androméda Travel Utazási Iroda, az Accell Hunland, a Start Agro, az Aktív Rádió, a Ferrobau Abony Bt. és a Pölöskei szörp támogatta.

img_5465.jpg

A szervezők köszönik mindenkinek a támogatást, és hálásak valamennyi látogatónak, hogy kitartottak a rendezvény mellett, és az átmeneti rossz idő ellenére is szép számmal vettek részt ezen a fergeteges múúúlatságon. Bízunk benne, hogy jövőre ismét teljes gőzerővel fog robogni a VI. Tó Party! 
 
Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.05.hétfő - 19:33:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abony_cimerr.jpgTájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 6/2018. (VIII.23.) PM rendelet 2. § a) pontja alapján 2019. augusztus 10. (szombat) munkanap, illetve 2019. augusztus 19. (hétfő) pihenőnap.
Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Kormányablakaiban
(Cegléd, Kossuth tér 1. Cegléd, Kölcsey tér 3. Abony, Kossuth tér 1.)
az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:
2019. augusztus 09-én, pénteken 7:00 - 17:00 óráig,
2019. augusztus 10-én, szombaton 8:00 - 14:00 óráig várjuk ügyfeleinket.
 
Magdáné dr. Rostás Boglárka mb. járási hivatalvezető s.k.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.05.hétfő - 18:48:38
Nyomtatóbarát változat email valakinek

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. augusztus 6-tól 2019. augusztus 30-ig
Kaba és Hajdúszoboszló, illetve Nyársapát és Városföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.05.hétfő - 17:57:02
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abony_cimerr.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy
2019. augusztus 10-én (szombaton) az Abonyi Polgármesteri Hivatalban
az ügyfélfogadás szünetel!
Megértésüket köszönjük!
 
Abony, 2019. augusztus 5.
 
Tisztelettel:
Nagy Péter, jegyző
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.augusztus.05.hétfő - 17:45:31
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák