POZÍCIÓ --->   Hírek


hiroskupa01.jpg2019. június 16-án került megrendezésre Kecskeméten a Hirös Kupa. A meghívásos szabadfogású verseny záró gáláján 13 egyesület 147 versenyzője mérte össze a tudását. Tíz érmet nyertek az Abonyi Birkózó Club versenyzői. A Clubunk színeiben 13 gyermeknek volt lehetősége a sikerélményre és a tapasztalat szerzésre.
Gratulálunk a szervezőknek,résztvevőnek,akik ebben az óriási kánikulában sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot.
 
 
A következő eredmények születtek:
Gyermek korcsport:
Egedi Balázs, 23 kg: I. hely
Viszkok Bence, 23 kg: II. hely
Sillai Abigél, 25 kg: III. hely
Sillai Janka, 27 kg: I. hely
Cemal Can Dogan, 29 kg: II. hely
 
Diák I. korcsoport:
Tóth Marcell, +69 kg: III. hely
 
Diák II. korcsoport:
Czuczor Péter, 29 kg: V. hely
Csáki Szabolcs, 32 kg: VI. hely
Lajhó Norbert, 38 kg: III. hely
Lajhó Róbert, 42 kg: VI. hely
Danyi Márk, 58 kg: III. hely
Kemenczés Áron, 63 kg: II. hely
 
Serdülő korcsoport:
Habony Levente, 60 kg: II. hely
 
 
horiskupa02.jpg
 
horiskupa03.jpg
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.19.szerda - 16:31:45
Nyomtatóbarát változat email valakinek

fruzsina_s_edzje.jpgAhogy korábban megírtuk, június 16-21. között került Budapesten megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság. Négy sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengtek a 13–18 éves sportolók. A húsz országból mintegy négyszáz fiatal versenyző érkezett a versenyre, köztük mintegy ötven magyar tehetséggel is. Az abonyi Terék Fruzsina, az Abonyi Birkózó Club tagjaként a női szakágban 66 kg-os súlycsoportban képviselte Magyarországot.
A fiatal sportoló június 18-án szállt versenybe a budapesti Körcsarnokban, majd két vereséggel és két győzelemmel a dobogó harmadik helyéig küzdötte fel magát, maga mögé utasítva Brazíliát, Spanyolországot és Tajvant!
Abony Város Önkormányzata nevében is szívből gratulálunk neki, és kívánjuk, hogy még sok hasonló sporteredménnyel szerezzen dicsőséget továbbra is a településünknek!

Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
Cikk: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.19.szerda - 15:00:40
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp9289.jpg

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 86/2019. (V. 30.) számú határozatában, valamint a Pénzügyi Bizottság a 80/2019. (V. 21.) számú határozatában döntött az önkormányzati tulajdonú intézmények felújításáról. A döntés a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde épületét, a Pingvines Óvoda és Bölcsőde Bethlen Gábor utca 5. szám alatti óvodai részét, illetve az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Szelei úti telephelyét érinti. 
 
A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde épületegyüttesének folyosó-átjárótető, előtető kerül felújításra, illetve új burkolatot kap a Semmelweis utca felőli folyosó, továbbá az óvoda központi épületében a gyermek vizesblokkok belső vízszerelési, átalakítási munkálatait, valamint a teljes burkolat felújítását végzik el. A kivitelezéssel az Abofer-Bau Kft., a Ferrobau-Abony Bt. és a Generál-Kontakt Bt. abonyi székhelyű vállalkozásokat bízták meg. 
 
A Pingvines Óvoda és Bölcsőde Bethlen Gábor utca 5. szám alatti óvodai épületének gyermek vizesblokkjának vízszerelési, átalakítási munkálatai, valamint teljes burkolat felújítása kerülnek kivitelezésre. A kivitelezésben a Ferrobau-Abony Bt. és a Generál-Kontakt Bt. abonyi székhelyű vállalkozások vesznek részt.
 
A Gyöngyszemek Óvoda Szelei út 29. szám alatti telephelyén a belső víz-csatorna szerelési, a központi fűtés és gázszerelés munkálatait, valamint a vizesblokkok teljes burkolat felújítási munkálatait végzik el. A kivitelezést abonyi székhelyű Abofer-Bau Kft. végzi el.
 
A Képviselő-testület és a Pénzügyi Bizottság felhatalmazta Romhányiné dr. Balog Edit polgármestert a vállalkozási szerződések aláírására.
Az épületekben folyó munkálatok június 12-én kezdődtek el és augusztus 31-ig kell befejeződniük.
A felújítási munkák ideje alatt az esetleges kellemetlenségért türelmüket kérjük. Szeptembertől felújított, nyár során megújult intézmények fogják várni a város kisgyermekeit.
 
Cikk: Jandácsik Pál
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.19.szerda - 13:44:56
Nyomtatóbarát változat email valakinek

img_1034.jpg2019. május 31 és június 1. között került megrendezésre a XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny a Kádas György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium rendezésében Kisújszálláson.
A verseny célja a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak tehetséggondozása, a versenyzők kiemelkedő képességének bemutatása és a pályaorientáció segítése. A négy fős csapatok résztvevői hatodik és hetedik osztályos tanulók. A Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola csapatát két hatodik osztályos tanuló: Kali Endre Attila, Telek Tibor Tamás, illetve két hetedikes diák: Lipák Róbert és Kovács József erősítette. A házi forduló után a megyeiben a montághos gyerekek győzedelmeskedtek, így ők képviselték Pest megyét.
img_1061.jpgAz országos döntőnek helyt adó intézmény egy-egy termében egy-egy állomás várta az érkező diákokat, akik körülbelül fél órás időintervallumok után forogtak a különféle helyszínek között a délelőtt során. A Magyar irodalom témakörében Arany János életével, munkásságával, leghíresebb művével, a Toldival, illetve az elbeszélő költemény ismérveivel kapcsolatban kellett különféle kreatív feladatokat (puzzle, gondolattérkép, kvíz) megoldaniuk. A történelmi állomás az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója előtt tisztelgett. Magyar nyelvből egyéni versenyt megrendezésére került sor, melyen Kali Endre Attila országos első helyezést nyert. Az Életvitel és gyakorlati ismeretek állomása a biztonságos közlekedés szabályait vette górcső alá: a kerékpáros közlekedést, a kerékpár részeinek ismeretét, a tömegközlekedést, menetrendi tájékozódást. Az elméleti fejtörők mellett egy gyakorlati KRESZ pályás biciklis feladat is próbára tette a gyerekeket. A földrajz témaköre a hazai természeti értékeket emelte ki. A természetismeret idei központi eleme a víz volt, illetve az ahhoz köthető állat- és növényvilág, környezettudatosság.
Az ország huszonöt legjobb csapata versengett egymással. Végül a Montágh iskola növendékei egészen a második helyezésig tornázták fel magukat, amely óriási teljesítmény!
img_1046.jpgA kísérőtanár Kovács Edina volt. A felkészítő tanárok nélkül nem sikerült volna elérnie a csapatnak ezt az eredményt. Andrási István, Dóra Anikó, Falusi Mónika, Kovács Edina, Nagy Andrea és Lendvai Attila Szabolcsné oroszlánrészt vállalt ebben a munkában. Sós Zsanett rendőr törzsőrmester és Kapás Béla rendőr főhadnagy értékes közlekedési ismeretekkel gyarapították a diákokat tudását, akik így könnyedén vették az életviteli és gyakorlati ismereteket. Köszönet illeti továbbá a szülőket is, akik ugyancsak erőt és fáradtságot nem kímélve támogatták gyermekeiket iskola után a felkészülésben.
Nagyon fontosak ezek a versenyek, mert sikerélményt adnak a gyerekeknek. Nagyon büszke vagyok a tanulóinkra. A sok munka meghozta a gyümölcsét – összegezte az eredményt az intézmény vezetője, Nagy Andrea.
Kisújszálláson a gyermekek a verseny után változatos programokon vehettek részt Büszkén és élményekkel gazdagon tértek haza Abonyba, öregbítve ezzel az intézmény és a város hírnevét is.
img_1059.jpg

Cikk: Jandácsik Pál
(A fotók nagyításához kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.19.szerda - 12:37:57
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák