POZÍCIÓ --->   Hírek


1559736022308_plakt_a3-01.jpg 
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.13.csütörtök - 14:36:49
Nyomtatóbarát változat email valakinek

11.kalwaria_zebrzydowska.jpgHosszú előkészítés után a 7. b osztályos tanulók és szüleik Lengyelországba utaztak. Sokat dolgoztak azért, hogy az ehhez szükséges pénzt előteremtsék (papírgyűjtés, adventi -, anyák napi vásár, büfé…)
Az osztályfőnöki órákon és a történelem órákon megbeszéltük a programokat, a hozzájuk tartozó történelmi eseményeket. A gyerekeknek külön feladatokat adtam ki.
Hajnalban indultunk és délután már Krakkóban a Székesegyházat kerestük fel. Felmásztunk a toronyba a Zsigmond-haranghoz, lementünk a királyi sírokhoz. Utána a szállásunkra mentünk, amely gyönyörű erdei környezetben volt. A fák között megbújva álltak az összkomfortos faházak.
Másnap először az UNESCO Világörökséghez tartozó Kalwaria Zebrzydowski zarándokhelyet kerestük fel, majd II. János Pál pápa szülővárosába Wadowicébe utaztunk. Itt megkóstoltuk a Kremowkát, a pápa kedvenc krémesét. A délutánt Auschwitz-Birkenauban töltöttük. Gyereke és felnőttek egyaránt megrendülve hallgatták az idegenvezetőt és nézték a kiállítás anyagát. A birkenaui táborlátogatás rövidre sikerült, mivel az eső közbeszólt.15.auschwitz.jpg
Harmadnap korán keltünk, mivel már 8 órára belépőnk volt Wieliczkába, a sóbányába. Több mint 2 órát töltöttünk a mélyben, ahol a sóbányászat történetével, eszközeivel ismerkedtünk meg, s gyönyörködtünk a sóból faragott szobrokban, kápolnákban, termekben.
Délben Krakkóban a Főtéren szabadprogramként mindenki nézelődhetett, vásárolhatott, ehetett, ihatott. Krakkói Napok rendezvény keretében hatalmas volt a nyüzsgés, a vásári forgatag. Utána felgyalogoltunk a Wawelhez, a királyi várhoz. Felkerestük a királyi lakosztályokat, majd lementünk a Sárkánybarlanghoz. Már nagyon fáradtak voltunk, de egy rövid szabadidő után megérkezve a szállásra, ez a gyerekeken nem látszott.
Reggel gyors pakolás után Zakopane felé vettük az irányt, ahol siklóval felmentünk a Glubalowka-hegyre. A panoráma felejthetetlen. Végül a piacon mindenki megvehette ajándékait (sajtot, cukorkát, bőrpapucsot…).
Nemcsak a látnivalók miatt lesz emlékezetes ez a kirándulás. A közös élmények, játékok, beszélgetések, a buszon írt dolgozat ( felnőttek is írták) is erősíti  közösségünket.
Nagyon fáradtan, de annál több élménnyel tértünk haza.

26.krakk.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Dudás Lászlóné
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.13.csütörtök - 13:59:41
Nyomtatóbarát változat email valakinek

pickpocketproof-clothing-hero-1400x500.jpgEgy diák számára nincs is szebb annál a napnál, mint mikor vége az iskolának. A nyári szünet alatt is számos veszély leselkedhet ránk.
Kedves Szülők, kedves Gyerekek néhány jó tanács a nyárra.
- Megszokott, hogy mindent kiposztolunk a közösségi oldalakra. Amennyiben nyaralásra megy a család, a nyaralási képeket ne a nyaralás alatt töltsd fel, hanem akkor, ha nyaralásról hazatértél.
- „Jaj, úgy élvezem én a strandot”, de csak akkor, ha az összes értékünk megmarad. Vigyázzunk értékeinkre a strandon, ne hagyjuk őrizetlenül személyes holmijainkat!
- Kirándulás, strandolás alkalmával csak annyi készpénzt tartsunk magunknál, ami feltétlenül szükséges.
- Telefon nélkül egy lépést sem??! A nyári fürdőzések alkalmával nem célszerű magunkkal vinni telefonunk, ha mégis, akkor béreljünk szekrényt, ha van erre mód.
- Ha nyaralni megyünk, kérjük meg szomszédjainkat, hogy vigyázzanak ingatlanunkra, fordított esetben mi is tegyük ugyanezt.
- Lassan itt a forróság, ha elmegyünk otthonról, csukjuk be a nyílászárókat, ne adjunk esélyt az elkövetőknek. A nyári meleg éjszakákon is, csak úgy aludjunk nyitott ablaknál, ha az nem az utcára nyílik.
- Világosítsuk fel a gyermekeinket, ha egyedül tartózkodnak otthon, kit értesítsenek baj esetén, mivel otthon is történhet baleset.

Kellemes időtöltést kíván a Ceglédi Rendőrkapitányság.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.13.csütörtök - 09:32:34
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák