POZÍCIÓ --->   Hírek


img_6688.jpgAz Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett csoport Pünkösdi Fúvószenekari és Mazsorett találkozót szervezett június 9-én.
Pünkösd a keresztény kultúrkör egyik legjelentősebb ünnepe. Abony számára azért is jeles, mert az 1993-as év Pünkösdjén kapta meg a település a városi rangot.
Ebben az időszakban 1998 óta rendeztek Fúvószenekari és Mazsorett Találkozókat egészen 2014-ig. Ez a hagyomány ugyan egy időre megszakadt, de idén ismét egy színvonalas összejövetellel ajándékozták meg a szervezők Abony lakosságát. Már a délelőtti órákban a város több pontján adott térzenét a zenekar: Újszászi úton, a Mikes tónál, a Vasútállomás előtt és a Tószegi úton is.
17 órától a résztvevő együttesek a Szelei úti MOL benzinkúttól az abonyi rendőrség és polgárőrök felvezetésével a Kinizsi Városkapu alatt vonultak át a Szent István Római Katolikus Templom elé a fellépéshez.

img_6599.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett csoport mellett az Abonyi Kisfúvósok, a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar, Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara is részt vett a műsorban. Az Abonyi Kisfúvósok a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola növendék fúvószenekara. Petrucz György trombita tanár alapította, és azóta nem csak Abonyban, hanem a környező településeken is megmutatták repertoárjukat, amely leginkább slágerek feldolgozásaiból állnak, de indulókat és klasszikusokat is játszanak.
Az Abonyi Kisfúvósokat a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar követte. Az együttes a település életének meghatározó kulturális szereplőjévé vált.
Szakmai eredményeik közül kiemelendik a 2012 tavaszán megrendezett minősítő hangverseny, ahol showzenekari kategóriában nemzetközi aranydiplomát kaptak. A zenekar vezetője 2012. júniusától Tatai József. Az együttes tagjai a tápiógyörgyei zeneiskola jelenlegi és volt növendékei. A hagyományos indulózenék mellett filmzenéket, könnyűzenei slágereket, komolyzenei műveket is műsorra tűznek. Külföldön is sikeres szerepléseket tudhatnak maguk mögött: 2015-ben Svájcba, 2016-ban Olaszországba látogattak. 2017-ben maguk is fúvószenekari találkozót szerveztek.

img_6732.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Pécs Város Mazsorett Együttese 1990-ben alakult a SZIBIROBI mazsorett együttesként. 2004 szeptemberétől Hajdú Orsolya lett a mazsorett csoport vezetője. Jelenlegi nevüket 2012 óta viselik a városuk iránti tisztelet jelenkét. Az együttes eddigi fennállása alatt 39 db I. helyezést, 8 db II. helyezést, 6 db III. helyezést, valamint 16 db arany, 5 db ezüst és 1 db bronz minősítést kapott.

img_6987.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A közös számok elhangzása után a rendezvényt Mészáros János Elek és a CANTORES ECCLASIAE RÉZFÚVÓS EGYÜTTES „Hazám, hazám te mindenem” című műsora zárta. Mészáros János Elek a Csillag születik című televíziós tehetségkutató műsor negyedik szériájának a győztese. A Rézfúvós Együttessel opera és operett áriákat, magyar nótákat és filmzenéket adtak elő. Előadásukban a teljesség igénye nélkül elhangzottak a „Hazám, hazám”, „Egy rózsaszál szebben beszél”, „Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország”, „Kell még egy szó” és a „Délibábos Hortobágyon” című dalok.
A nagy meleg ellenére a rendezvényt több százan kísérték figyelemmel, amely ékes példája annak, hogy a töretlenül népszerű fúvószenekari egyesület és mazsorett csoport munkája pótolhatatlan, a város kulturális érájában betöltött szerepe megkerülhetetlen. 
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.12.szerda - 21:24:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek

img_6162.jpgA Varga István Városi Sportcsarnok immár XXI. alkalommal rendezte meg az Erős Emberek Versenyét június 9-én, vasárnap. A hagyományosan Pünkösdkor szervezett rendezvényen a tikkasztó meleg ellenére szép számmal vettek részt az érdeklődők, akik a szurkolásukkal doppingolták a sportolókat a nehezebbnél nehezebb erőpróbák során. Már a látvány is megizzasztott mindenkit – hiszen a versenyzők egytől egyig az elért pontszámoktól és helyezésektől függetlenül emberfeletti erőről tettek tanúbizonyságot.
A fekvenyomásban Jancsovics Tivadar lett a győztes, a teherautó húzásban Mező Sándor bizonyult a legjobbnak, a gumiborításban pedig Dezső Martin. Egy súlyokkal megpakolt Opel Corsa személygépkocsi megemelésében Komáromi Péter remekelt. Az Apolló húzásban Mező Sándor és Jancsovics Tivadar között holtverseny alakult ki, de a verseny szellemében az utóbbi versenyző felajánlotta Mező Sándornak az első helyezést. A vegyes számban ugyancsak Jancsovics Tivadar győzedelmeskedett.

img_6170.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A pontszámok összesítése nagyon szoros eredményt hozott. Mindössze fél pont választotta el a dobogósokat.
A következőképpen alakult a verseny lezárása:
I. helyezett: Komáromi Péter: 37 pont
II. helyezett: Jancsovics Tivadar: 36,5 pont
III.helyezett: Dezső Martin: 36 pont
IV. Kiss Gábor: 31,5 pont
V. Mező Sándor: 28, 5 pont
VI. Zsilák Szilveszter: 16,5 pont
VII. Tari Péter: 16 pont
VIII. Kóté Mihály: 6 pont


img_6577.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendezvény sikeres megvalósításában szabadidejének önkéntes felhasználásával számos ember nyújtott kiváló szakmai segítséget; többek között a versenyszámokhoz szükséges eszközök beszerzésében és szállításában. Nélkülük nem lett volna ilyen színvonalas a program. Köszönjük Ulviczki Mihálynak, Orján Attilának, Retkes Pálnak, Vígh Zoltánnak, Bárány Józsefnek és Habara Istvánnak!
A rendezvény támogatói Abony Város Önkormányzata, az SGN-STEEL Kft., a Generál-Kontakt Bt., az Opel Gyulai Márkaszerviz (Cegléd), a Taverna Söröző és Pizzéria, az Agropont Kertészeti Szaküzlet, Nyitrai László faipari vállalkozó, az Erzsébet Sportclub kondicionáló terme, a Sass család és a Gedi-Press Digitális Nyomda és Reklámstúdió voltak.
Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálok valamennyi versenyzőnek, akik részt vettek ezen a megmérettetésen, a szervezőknek, hogy ismét egy színvonalas sporteseménnyel gazdagították a várost, továbbá köszönjük valamennyi támogatónak, illetve nézőnek, akik jelenlétükkel erősítették „Abony legerősebbjeinek” erőnlétét.

Cikk: Jandácsik Pál
Forrás: Sárkányné Bálint Mária, intézményvezető
Fotók: Borsányi János  
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.12.szerda - 20:29:46
Nyomtatóbarát változat email valakinek

170725-f-kq373-2009.jpgAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére 2019. június 12-én (szerda) 00.00 órától 2019. június 16-án (vasárnap) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást adtak ki.
A hőségriasztás a tartósan igen magas hőmérséklettel együtt járó, megnövekedett egészségi kockázatokat teszik indokolttá.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.12.szerda - 16:32:19
Nyomtatóbarát változat email valakinek

kid-2811354_960_720.jpgNéhány hét és kezdetét veszi a várva várt VAKÁCIÓ. A nyári szünet kezdetével a közúti közlekedési forgalomban megjelennek a gyermekek kerékpárral, rollerrel, gyalogoson és egyéb közlekedési eszközökön. Biztonságuk érdekében érdemes megfogadni néhány jó tanácsot a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban, hogy a vakáció ideje alatt senkivel ne történjen baleset és a nyár elmúltával élményekkel kezdődjön az új tanév.

GYEREKEK!
Mielőtt elindultok néhány jó tanács:
V - Vigyázz magadra a közlekedés során!
A - A kerékpárod műszaki állapotát ellenőrizd, így a gumiabroncsban a nyomást, azt hogy a fékek megfelelően fognak-e illetve, hogy működik-e a világítás.
K - Közlekedési táblák utasítást ne hagyd figyelmen kívül!
Á - Állj meg, mindig nézz körül!
C- Csak akkor kerékpározz járdán, ha jogszabály azt megengedi! (Ha az úttest alkalmatlan arra, hogy azon kerékpározz, illetve ha 12 év alatti vagy a főútvonalat jelző tábla hatálya alatt nem kerékpározhatsz, ebben az esetben fel kell menned a járdára. A járdán való közlekedés során a sebességed maximum 10 km/óra lehet.)
I – Irányjelzés nélkül ne fordulj le!
Ó – Óriási dolog, ha nyár végére minden közlekedési szabályt megtanulsz!
! – Érezd jól magad!

SZÜLŐK!
Szülőként nagy felelősség, hogy gyermekünket biztonságban tudjuk az utakon, például ha elengedjük őket a strandra kerékpárral vagy moziba a barátokkal.
Néhány jó tanács a nyárra:
- Ha gyermekünkkel kerékpározunk, mindig a gyermek után közlekedjünk. Fontos, hogy rálássunk, ezzel is tudjuk tanítani, valamint egy esetleges baleseti szituáció is elkerülhető.
- Gyermekünk kerékpárját ellenőrizzük, ne engedjük el olyan kerékpárral, mely a közúti közlekedésre alkalmatlan. Fontos a jól működő fék is.
- Ha sötétedés után kerékpározik gyermekünk, gondoskodjunk róla, hogy a megfelelő láthatósági eszközök nála legyenek (lámpa, láthatósági mellény).
- A nyár nagyszerű alkalom arra, hogy a szabadban, akár a KRESZ parkban megtanítsuk gyermekeinket a helyes közlekedésre.
- Az alapvető közúti közlekedési táblák ismerete nagy segítséget nyújt a közlekedésben.
Hívjuk fel a gyermek figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében kerékpározás közben ne használjon mobileszközt (ne telefonáljon, ne hallgasson zenét).

Balesetmentes közlekedést kíván a Ceglédi Rendőrkapitányság.
Fotó: pixabay
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.12.szerda - 09:39:31
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák