POZÍCIÓ --->   Hírek


kozossegi_ellatas_2019.jpg2019. május 30.-án tartottuk meg ez évi bográcsolásunkat a Közösségi ellátásban. A borongós időjárás ellenére nagy létszámmal vettek részt programunkon klienseink, és végül az eső is megkímélt minket.
Közösen főztük meg paprikás krumplinkat könnyed, barátságos beszélgetésekkel és viccekkel fűszerezve. Amíg az ebédünk rotyogott, az asztalunk meg volt telve nassolni valókkal, amikből mindenki csipegetett, odafigyelve, hogy az ebédnek is maradjon hely.
Miután elkészült főételünk, közös asztalnál fogyasztottuk el együtt. Nagyon jó hangulatban telt a napunk.
Programunkat a Kék Madár Jóléti Alapítvány finanszírozta a Nagyabonyi Íjászok Hagyományőrző és Sportegyesülete támogatásának köszönhetően.

Az abony.hu-nak beszámolt:
Pallérné Krupincza Renáta
CTKT HSZK (Családsegítő) Közösségi ellátása
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.05.szerda - 16:54:19
Nyomtatóbarát változat email valakinek

aramszunet_kep.jpg
 
 
Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatában. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése, ezért Abonyban áramszünet várható 2019. június 12-én 8:00-15:00 óra között a következő utcákban:
  • Szolnoki út: 15-59. (páratlan házszám)
  • Szolnoki út: 16-54. (páros házszám)
  • Tószegi út: 1-20. (páros házszám)
  • Tószegi út: 15. (Ép lp. üzem)
  • Rózsa utca: teljes
  • Jókai Mór utca: teljes (volt konzervgyár területe is)
  • Kálvin János utca: 10. (Strand)
  • Hunyadi János utca: 16. (volt konzervgyár)
  • Báthory István utca: teljes
  • Deák Ferenc utca: teljes
 
Az esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató szíves türelmüket és megértésüket kéri!

   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.05.szerda - 15:34:16
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp9032.jpgA trianoni békediktátum 99. évfordulójára emlékeztünk 2019. június 4-én 16:00-tól az abonyi Kultúra Házában.
Az 1920-ban aláírt, első világháborút lezáró békeszerződés eredményeképpen a történelmi Magyarország elveszítette területének és lakosságának kétharmadát. Az erőszakos diktátum során Románia megszerezte a Patriumot és Erdélyt, a délszláv állam a Délvidéket, Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját. Olyan soknemzetiségű országok születtek meg így, ahol a kisebbségbe szorult magyarság a mai napig diszkriminatív bánásmódban részesül. Kézdivásárhely a romániai Kovászna megyében található. A határtalanul! program keretén belül ennek a településnek a Református Kollégiumából érkeztek diákok, akik a Kinizsi Pál Gimnázium tanulóival közösen adtak elő egy rendhagyó zenés-táncos-verses műsort.

imgp8960.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Farkas Ferenc, a kézdivásárhelyi Református Kollégium igazgatója a diákok produkciója előtt szintén Abony lakosságához szólt. A beszédében felhívta a figyelmet a magyar nemzettudatra, és arra, hogy sajnos a mai napig hátrányos helyzetben élnek a székelyek.

imgp9225.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A gyönyörű, ám egyben szomorú műsor után a zászlóvivők felvezetésével elsétáltunk a Millenniumi Emlékkertbe, ahol Blaskó Sándor szobrászművész műalkotása előtt helyeztük el a megemlékezés virágait. A rendezvény végén a Székely Himnusz megrendítő sorait énekelték el a megjelentek a Kéknefelejcs Dalkör kíséretével.

Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Debreczeni-Bakos Melinda
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.05.szerda - 14:52:20
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abony_cimerr.jpg1.) Abony Város Önkormányzata pályázatot ír ki a költségvetési rendeletben jóváhagyott 6.000.000 Ft keretösszeg erejéig 2019 évre a lakossági kezdeményezésre önkormányzati támogatással megvalósuló járdaépítésre, járdafelújításra.

2.) A pályázatnak tartalmaznia kell a rendelet 1. mellékletében foglalt pályázati adatlapot, a rendelet 2. § (4) bekezdés c) pontja szerinti térképmásolatot és a rendelet 2. mellékletében foglalt nyilatkozatot.

3.) A pályázatokat lezárt borítékban – feltüntetve az évet és a pályázat fajtáját 2019. évi lakossági járdaépítés/járdafelújítás”.
A pályázatok beadásának határideje: minden év február 15-től szeptember 30-ig.
Helye: Abony Város Polgármesteri Hivatal (2740. Abony, Kossuth tér 1.)

4.) Az önkormányzati támogatás mértéke a kivitelezéshez szükséges építési anyag (homok, kavics, cement, térkő) számlájának megtérítése 4.500.-Ft/m2 (bruttó) összeghatárig.

5.) A pályázatokat, benyújtást követően, folyamatosan, Abony Város Önkormányzatának Képviselő Testülete munkarend szerinti ülésein bírálja el.   A pályázati adatlap átvehető ügyfélfogadási időben a Településfejlesztési Osztályon vagy letölthető ITT.

Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.június.05.szerda - 13:26:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák