POZÍCIÓ --->   Hírek


   2019. május 27-től, a legnagyobb utasforgalmú 100a számú vonalon, Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok/Kecskemét viszonylatban a reggeli menetrendi struktúra módosítását tervezi a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt., melynek célja a vasútvonal mentén fekvő települések és Kecskemét kiszolgálásának javítása, ezáltal a jelenleg is nagyon zsúfolt 4. számú főút, illetve a repülőtéri gyorsforgalmi út tehermentesítése.

   Az új struktúra bevezetésével a vasút versenyképessége, az utasok kiszolgálása a jelenleginél kedvezőbbé válik. A tervezett módosítás része az elővárosi struktúrába integrált távolsági vonatok megállási rendjének módosítása, menetidejének csökkentése, valamint a vonalon közlekedő vonatok számának növelése, amelynek köszönhetően a vonatokon a zsúfoltság csökkenése is várható. Az utasok az utazási távolságuknak leginkább megfelelő vonatot vehetik igénybe, ami egyenletesebb utaselosztást és jobb utazási komfortérzést biztosít.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.16.csütörtök - 18:42:03
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Nagyításért kattintson a képre!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.16.csütörtök - 17:39:40
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Ha vészhelyzet állt elő, hívja a készenléti szervek – a mentők, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv és az általános rendőri feladatok ellátására létrehozott szerv elérését biztosító, ingyenesen hívható, alábbi hívószámokat:

• 104 (a mentők)
• 105 (a hivatásos katasztrófavédelmi szerv)
• 107 (az általános rendőri feladatok ellátására létrehozott szerv)
• 112 (egységes európai segélyhívó szám)

Mi a vészhelyzet? 

Olyan ember, állat, műszaki hiba, elemi erő, természeti esemény, baleset, betegség vagy élettani körülmény okozta helyzet, ami az életben, testi épségben, anyagi javakban okozott kárral, illetve a természetes és mesterséges környezet fokozott megrongálásával vagy ezek veszélyeztetésével jár, és amelyet a segélyt kérő személy, illetve a környezetében lévők a készenléti szervek helyszíni segítsége nélkül önállóan megoldani nem képesek.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.16.csütörtök - 15:43:44
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák