POZÍCIÓ --->   Hírek


  
Nagyításért kattintson a plakátokra!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 17:12:01
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Ünnepélyes keretek között adták át a mai napon az új Abonyi Kormányablakot az Polgármesteri Hivatal épületében.
 
   Az átadó ünnepségen részt vett Romhányiné dr. Balogh Edit Abony város polgármestere, Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Földi László, a térség országgyűlési képviselője és Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja.

   A Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Kirendeltségének fél éven tartó átalakítási munkálatait követően ma már egy tágas, modern és korszerű épületrészt bocsátottak az ügyfelek rendelkezésére. 2019. május 08-tól a régi, kedves ügyintézők megújult környezetben várják Önöket a megszokott ügyfélfogadási időben.

Bővebb beszámoló hamarosan!   

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva megnézheti, hogyan néz ki új Abonyi Kormányablak és milyen volt az átadó ünnepség!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 16:43:36
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   2019. május 04-én, Szentesen a Diák II. szabadfogású Országos Bajnokságon Donkó Lehel, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 32 kg-ban aranyérmet nyert. Lehel súlycsoportjában 20 induló volt, öt magabiztos győzelemmel szerezte meg első bajnoki címét.

   Bajtai Gergő 46 kg-ban és Baksa Bálint 50 kg-ban V. helyen, Flammer Benedek 54 kg-ban a VIII. helyen végzett - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk a versenyzőnknek, szülőknek és az edzőknek!

Darányi Erika
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 16:36:08
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra április 29-én a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait.

   Az egykori  „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan. A hírt Dr. Horváth Ildikó államtitkár - a zsűri elnöke -  jelentette be a pályázat budapesti sajtótájékoztatóján.

   Az elmúlt években 8 esztendő alatt több mint 1600 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük 160-an vehették át „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést, amit idén „ A nemzet háziorvosa” váltott fel. A hosszú évek hagyományaival büszkélkedő pályázatra 2018-ban majd 300 ajánlás érkezett. A kiírók szeretnék, ha a médiában nemcsak az jelenne meg, hogy a betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek a magyar egészségügy szereplői, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen! A pályázat idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra, a felnőtt és gyermek háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretné irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl. 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 16:04:02
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   2019. május 3-án elérkezett a várva várt nap, amikor a megbeszéltek szerint az óvoda elé gördült Habony Sándor a lovaskocsijával, hogy elvigye a kék csoportos óvodásainkat az Abonyi Horgásztóhoz.

   Kissé szeles, de gyönyörű napsütéses időben érkeztünk meg a horgászegyesület magánterületére, ahol már vártak bennünket, és némi útbaigazítás után elindultunk a tó körül, hogy felfedezhessük a benne rejlő szépségeket. Gyönyörű szép, gondozott környezetben sétálhattunk, utunkon madárcsicsergés, békakuruttyolás kísért. A csend, a tó szépsége lenyűgöző volt, meg-meg álltunk hallgatózni, bogarászni, a gyermekek kérdéseire válaszolni. Üdvözöltük a horgászokat, akik készséggel válaszoltak a kíváncsi gyermekeknek. Volt, aki kifogott pontyot hozott nekünk, hogy teljes közelségben szemlélhessék meg a gyermekek. A két tavat körbejárva, 3 km gyaloglás után, fáradtan ültek az apróságok a plédre, egy kis piknikezésre. Így új energiával feltöltve jöhetett a versenyfutás a fák között, játék a retro játszótéren, éneklés a szabadban, mezei virágok gyűjtögetése, integetés az elhaladó vonatoknak. Hazafelé utunk Mucsi Sándor tehenészeti telepére betérve vezetett. Itt a gyermekek láthattak teheneket, bikát, lovakat. 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 15:00:14
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2019. május 4-től 2019. május 12-ig Kaba és Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend ide kattintva tekinthető meg.

   Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. május 13-tól 2019. május 26-ig Budapest-Keletiben végzett karbantartási munkák miatt a 100a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend ide kattintva tekinthető meg.
 
KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET  
NON-PROFIT KFT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG  
KÖZPONTI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.07.kedd - 14:41:59
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák