POZÍCIÓ --->   Hírek


   Ezen a hétvégén (2019. május 04-05. között) befejezik a Károly Róbert és a Jólét utcák felújítását - tájékoztatta az önkormányzatot a kivitelező, a Duna-Tisza Aszfalt Kft.
 
   A szakszerű munkavégzés érdekében a záró mart aszfalt réteg terítése, tömörítése idején ezeket az utcákat teljes szélességében le kell zárni.
 
   Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti időszakban gépjárművel ne hajtsanak be ezen útszakaszokra. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük annak érdekében, hogy jó minőségű, tartós utak készülhessenek!

Együttműködésükre feltétlenül számítunk!   

Abony Város Önkormányzata   

Kapcsolódó hírek:
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 17:24:21
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Helyszíni bejárást tartottak a mai napon a Temető és a Belsőerdő dűlőkben, ahol megtekintették a nemrégiben felújított útszakaszokat. Az elmúlt hónapokban pályázati forrásból makadám utat alakítottak ki a Táborhegy, a Temető és a Belsőerdő-dűlők egyes útszakaszain. 
 
 
   Abony Város Önkormányzata a belterület határát képező Szondi utca és a Temető dűlő közötti szakasz felújítását a önerőből végeztette el.
 
Jelenleg a külterületi utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése van folyamatban.
 
 
Abony Város Önkormányzata

Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 17:13:29
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Tisztelt Ügyfeleink!  

Tájékoztatom Önöket, hogy technikai okokból a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Kirendeltségén a Hatósági Osztály, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály ügyfélfogadása 2019. május 06-án, hétfőn szünetel.

Ezen a napon ügyeiket a Ceglédi Járási Hivatalban (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) intézhetik.   

2019. május 08. napjától az Abonyi Önkormányzat épületében, a felújított kirendeltségen (2740 Abony, Kossuth tér 1.) a megszokott ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket.

Szíves megértésüket köszönjük!

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k. 
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 13:58:18
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Tisztelt Választópolgárok!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2019. május 26. napjára (vasárnap) tűzte ki az Európai Parlament tagjainak választását.   

Magyarország Alaptörvénye értelmében az Európai Parlament tagjainak választásán választójogosult: az a magyar állampolgár, aki - Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, vagy - Magyarországon él, bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, vagy - külföldön él, az Európai Unió területén kívüli lakóhellyel rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, valamint az Európai Unió más tagállamának állampolgára, ha Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, és kérelme alapján szerepel a névjegyzékben az EP tagjainak választásán.   Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.  
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 11:07:00
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   2019. április 28-án került megrendezésre az akrobatikus torna szakág idei első pontszerző és kvalifikációs versenye Abonyban, amelyet az utánpótlás versenyzők gúlatorna megmérettetése előzött meg.

   Mindkét versenyt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub szervezte. Összesen 13 klub 185 sportolója lépett ezen a napon talajra. Az Abony TAK versenyzői délelőtt és délután is megmérettették magukat. Sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni és a szezonkezdethez képest szép pontszámokat és helyezéseket elérni. Reméljük a továbbiakban is hasonló eredményekkel folytathatjuk az évet. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatóknak, hozzátartozóknak és a sportolóknak, a sok-sok segítséget, amit a rendezvény színvonalas lebonyolításához nyújtottak! - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 10:47:02
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A Monori Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit egy hónap alatt öt esetben értek tetten ittas vezetésen Monoron és környékén.

   A bűnügy vádlottja, egy pilisi férfi 2019. január elején a személygépkocsijával úgy közlekedett Pilis utcáin, hogy előtte ivott. A rendőrök megállították, igazoltatták, majd előállították a Monori Rendőrkapitányságra, ahol az alkalmazott légalkohol mérő készülék adatai alapján nyomozás indult vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A férfi jogosítványát nem tudták elvenni, mert az ellene korábban ittas vezetések miatt indult eljárások következtében a vádlottnak nem volt vezetői engedélye. A rendőri intézkedéstől és a büntetőeljárás megindulásától függetlenül a férfi a következő hetekben ismét többször vezetett ittasan. Négy esetben a rendőrök tetten érték, amikor a személygépkocsijával Monoron, Abonyban és Pilisen úgy közlekedett, hogy előtte alkoholt fogyasztott.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 10:17:43
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a PMKH Ceglédi Járási Hivatal   Abonyi Kormányablaka   2019. május 7-én, a 11:00 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget követően fogadja az ügyfeleket a 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatt.         

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.május.02.csütörtök - 09:50:53
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák