POZÍCIÓ --->   Hírek


   Tájékoztatjuk, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen a 2019. április 15-i héten a közszolgáltatás keretében ingyenes közterületi LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT szervez.

   A háztartásokban nap mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Abony valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került, használhatatlan bútorokat (szekrény, ágy, szék, stb.) ingyenesen elszállíttathassa.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.01.hétfő - 16:49:18
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. április 01-07. között) a ROZSNYAI Patika az ügyeletes gyógyszertár. 

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Információk: Csontos Patika
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.01.hétfő - 16:26:16
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A szombati napsütéses tavaszi napon Nemti község erdeivel borított hegyei között túráztunk, melyek sok geológiai érdekességet rejtenek magukban, köztük vadregényes hasadékokat, a szél és víz munkájával kialakult sziklaalakzatokat.

   Utunkat a Morgó gödör félelmetes homokkőhasadékán keresztül kezdtük, ami 15-20 méter mélysége mellett időnként fél méterre szűkül össze. Tovább sétálva a csúcsokat megmászva délre a Mátra, északra pedig a Karancs-Medves hegyvonulatát csodáltuk a Leány-kő (357 m) majd a KőBÁNYA-hegy (384 m) tetejéről, közben körbejártuk, megmásztuk a legendás "Lánykő-szikla" és a "Sárkány-kő" megkapó sziklaalakzatokat. Kihasználva a napot ellátogattunk az egyik legrégebbi és máig egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyre, Szentkútra, ahol megnéztük a remetebarlangokat és a Szent László forrást is.

Az abony.hu-nak beszámolt az abonyi Természetjárók Köre.

Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.01.hétfő - 15:44:04
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet Pest megye területére, beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

A hivatásos állományba vétel feltétele:
- 18. életév betöltése
- büntetlen és kifogástalan életvitel
- cselekvőképesség
- magyar állampolgárság
- legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi vagy szakiskolai végzettség)
- alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés
- Előny: „C” kategóriás jogosítvány

A fentiekben meghatározott adatokat és tényeket a jelentkezőnek igazolnia kell!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.01.hétfő - 15:13:15
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A III. osztályú serdülő bajnokság 16. fordulójában a 10. helyen álló Ráckeve VKSK csapatát láttuk vendégül. Nem volt szabad, hogy bármi gond merüljön fel a pontszerzést illetően. 

   Csapatunk az első negyed órában diktált remek tempónak köszönhetően már 7 gólos előnyre tett szert. Ez az előny már soknak bizonyult a ráckevei fiataloknak. Nem tudtak már feljebb kapaszkodni a félidőre. A második félidő elején újabb rohamot tudtunk indítani és nem sok gólszerzési lehetőséget adtunk ellenfelünknek. Előnyünket csak növelni tudtuk és végül fölényes győzelemre tettünk szert.

Abonyi KC – Ráckevei VKSK 40:22 (19:9)

Játékosok: Balogh M. (1), Brezvai L.(4), Fábián G.(2), Földi T.(1), Hegedűs G.(9), Jánny D. (4), Seres B. (4), Seres T.(3), Szűcs B. (6), Vágó B. (5)
Kapus: Varga Z.(1)

Fotógaléria a képre kattintva!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.április.01.hétfő - 09:26:21
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák